כתבה זו הינה כתבה ראשונה מתוך שתיים העוסקות במהפך הקולינרי תוך תשומת לב מיוחדת לאותו קייטרינג לאירועים
כיצד הושפעה החלטתו של הישראלי הממוצע בבחירת קייטרינג חלבי לאירועים לאחר המהפך הקולינרי? האם אותו מהפך שבא לידי ביטוי במיוחד בעשור האחרון הפך את עולם הקייטרינגים למשהו אחר וכיצד הישראלי בוחר היום את אותו קייטרינג לאירועים שהוא מבקש להביא ליום שמחתו?
אם גם אתם חובבי קולינריה הכתבה הבאה תרתק אתכם למסך המחשב. המהפכה הקולינרית על שלל צורותיה כוללת בעולם האוכל את אותו קייטרינג לאירועים לנדבך חשוב במהלך, וכלל לא משנה אם מדובר ב-קייטרינג חלבי או בקייטרינג לאירועים בשרי. אז קחו לכם כמה דקות ובואו לשיחה על אוכל.
המהפך הקולינרי החל אי אז בשנות ה-90, אומר לנו שף מוכר מאזור המרכז שמסעדתו מספקת גם שירותי קייטרינג לאירועים. זה התחיל עם הלחם, ראינו מאפיות משובחות ומיד ראינו גם יקבים, יינות בוטיק ועוד. אחר כך הגיעו תורם של חומרי הגלם האחרים. קייטרינג לאירועים נכלל במהפך המשגע הזה של התרבות הקולינרית של ישראל.
אותה תרבות קולינרית שינתה את כללי המשחק. השף שחנו מציין כי אי אז לא חשבו על אוכל שאינו כשר שיוגש לצופה בפריים טיים של הערוצים המובילים. אבל תרבות האוכל בכלל ותרבותו של אותו קייטרינג חלבי לאירועים בפרט, ידעה כיצד להתנהל ולשחות עם הזרם. כיום אנחנו רואים מאסטר שפים המכינים מאכלי שונים משלל מדינות עולם המשלבים את אותו עקצוץ מודרני של היום. בנישה הזו, עולם הקייטרינגים, הן אותו קייטרינג חלבי והן הבשרי השתנו ללא היכר.
בשנות ה-80 קייטרינג לאירועים כלל כמה בורקסים ממולאים בבשר, מנת דג מסכנה ועוד כמה לחמניות מהמאפייה הקרובה לאולם האירועים. היום, ככל שהמהפך הקולינרי שינה את כללי המשחק, אנו רואים את אותו קייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי בעין אחרת.