חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הזדמנות, פספוס ואיך כל זה קשור ל-NLP

הזדמנות, פספוס ואיך כל זה קשור ל-NLP

משערת שכולנו שמענו לא פעם את המשפט "לפספס את ההזדמנות", המשפט  נהיר לנו,

פירושו מוטבע, (באופן כמעט טבעי). 

השאלה האם אי פעם חשבנו על המשמעות העומדת מאחוריו ?

האם אי פעם נתנו את הדעת למשמעות שמאחורי הפספוס או ההזדמנות ומה היא בעצם ?

לפספס זה להחטיא את המטרה.

הזדמנות זו התרחשות מקרית.

אז כיצד יתכן שאנחנו מחטיאים מטרה שהינה התרחשות מקרית ?

מתי הזדמנות היא אמיתית, אחרונה, מצוינת, שנייה, שלנו ומי בעצם מחליט את זה ?

במהלך חיינו אנו נחשפים לשלל הזדמנויות, בחלקן מקריות, בחלקן אנו נזמן אותן.

(ואולי זה אפילו אותו דבר).

אנו גם אלה שנקבע כיצד ננצל אותן.

אוסיף שבמהלך חיינו יש לנו יותר הזדמנויות מכפי שנוכל למצות או ליהנות מהן.

ראשית, שווה כאן להתייחס להזדמנות שאחרים קובעים בשבילנו. כולנו שמענו לא פעם את המשפט:

"זו ההזדמנות אחרונה שאני....", או "הזדמנות אחרונה/נוספת לקנות....."

אלו הזדמנויות שמישהו אחר קובע עבורנו, ובעיקר לעצמו.

גם כאן, לצורך העניין, יכול להתרחש פספוס, כיוון שמישהו אחר קבע מטרה לעצמו והציע לנו אותה כהתרחשות מקרית.

חשוב לציין ששורש המילה הזדמנות היא זמן, ז"א שאנחנו בעצם מקבלים פרק זמן.

ההתייחסות במקרים אלה היא לאותו פרק זמן שמישהו אחר הקציב לנו בו הוא מצפה שנעשה,

או לא נעשה.

אז האם יכול להיות שהתייחסות למשפט לפספס את ההזדמנות מתאימה במקרים בהם מישהו/משהו אחר

קובעים את המטרה ?

האם יתכן שזו אינה התרחשות מקרית, לכן גם לא בטוח שזו הזדמנות בשבילנו ?

האם יתכן שזו אכן הזדמנות שמישהו אחר מאפשר לנו, רק שעלינו לשקול אותה באופן שונה לחלוטין מהזדמנות אחרת הנקרית בחיינו ? או אולי בדיוק באותו אופן ?

בכל המקרים חשוב שנעשה את הבחירות שלנו ממקום של הקשבה וחיבור לאני הפנימי, לתת המודע ולמודע, לרצונות, חלומות, שאיפות שלנו עבור עצמנו.

כשאנו מנהלים ומתנהלים מהמקום האמיתי הזה ומכאן נשאל את השאלות המתאימות, מן הסתם אנחנו לא נפספס, כי במידה והזדמנות זו מתחברת באופן הרמוני למטרות שלנו ומאפשרת לנו למצוא את התשובות, ללמוד, לצמוח, לגדול, לקבל, לשנות, זה הופך ממקרי לקורה.

ואיך כל זה קשור ל-NLP   

הטיפול ב- NLP מאפשר לעשות שינויים במבני השפה, התבניות, האמונות, הרגשות.

ללמוד להקשיב גם ל-תת המודע , לזהות את הנאמר, קודם כל אצלנו, בנו, כיצד זה משפיע, מפעיל, מאפשר או מעכב.

באותו דיוק בו אפשרנו לעצמנו להתבונן במשפט "לפספס הזדמנות", ניתן להתייחס לתכנים השונים

הן המילוליים והן המחשבתיים בחיינו.

הטיפול, בשילוב המבנה הלשוני, הוא רק אחד ההיבטים והוא מתייחס ל- אות L ב-NLP – .Linguistic

היכולת להשתמש בשפה, הן בדיבור הפנימי והן בתקשורת הבין אישית באופן מעצים, תאפשר שינויים בהתבוננות, בהתייחסות, ברגשות ותעניק מימד נוסף לחוויה המעצימה של הטיפול כולו.

הפנמה של היכולת שלנו לבחור בשפה חדשה תעניק מקום של בחירה, התבוננות לצד החיובי, הרצוי, המסוגל,  הבוחר, הגורם, המחליט, המאמין. ויתור על אמונות מגבילות, שליליות ותשומת לב נקייה בבחירת המילים בהן אנו משתמשים או חושבים, כמו למילה שינוי: לא יכול (יכול אחרת), חייב (רוצה),  מוכרח (אבדוק), לנסות (אעשה אצליח) וכד'.

בדרך בה אנחנו מדברים על עצמנו עם עצמנו ועם אחרים, במילים בהן אנו חושבים, מדברים, יש עוצמה.

המילים משפיעות, המילים שאנו בוחרים להשתמש בהן הינן ראי של תהליכי החשיבה המתרחשים בתוכנו.

הדרך בה אנו מסדרים את המילים ומבטאים אותן היא בעצם התכנות המעצב את המפות במוח, לכן העבודה עם ה-NLP מאפשרת לשנות באמצעות המילים את התפקודים בצורה ישירה, בעזרתן מתאפשרת הגברת מוטיבציה ואנרגיה, שיפור תקשורת בינאישית, שינוי התנהגות לא רצויה וחיבור למשאבים הקיימים בכל אחד ואחת מאיתנו בכל רגע ורגע בחיינו.

כאמור, ה-P ב – NLP הוא ה-  programming – התכנות , הדרך בה אנו יכולים לסדר, לשנות את המפות המעצבות במוחנו.

היכולת שלנו להבין שאנחנו יכולים להפוך, להיות הגורם (ולא זה שגרמו לו) בזכות שינוי של משפט,

היא זו שעושה את ההבדל, מאפשרת לנו לראות כמה החיים בשליטתנו.

בעזרת הקשבה, התבוננות ושינוי המבנה המשפטי אולי לא נוכל לשנות את המצב, אך נוכל לשנות את הגישה, לראות שיש הרבה יותר אפשרויות ממה שחשבנו לפני ששינינו את המשפט, המילים, המבנה.

השינוי מאפשר עדכון על פי מה שקורה עכשיו ברגע זה ולא על פי מפות עתיקות שלפעמים אפילו אינן שייכות לנו, אלא הוטמעו בנו בשלבים שונים במהלך חיינו ושייכות בעצם לפעמים לאחרים.

ההתבוננות וההקשבה לשפה שלנו יכולה אפילו להגיע לרבדים עמוקים יותר, כאשר נתן מקום גם

למה שתת המודע שלנו מוסר. כאן הטיפול בדמיון מודרך ומדיטציה עושים את העבודה ומאפשרים לנו התבוננות על ב- מילים ממקום אחר למציאות היומיומיות בה אנו במקרים רבים מתעלמים ממנו וממה שהוא מוסר לנו.

אחד מתפקידי תת המודע שלנו, או תפקידו העיקרי, להגן עלינו, כוונתו תהיה תמיד הכי טובה עבורנו,

רק לפעמים השימוש היומיומי הוא במפות שטח ישנות שאינן מתאימות לנו יותר ויש צורך לעדכן גם אותן, לשמור על הכוונה החיובית שלהן ולומר, לעשות את הדברים אחרת.

במהלך הטיפול בדמיון מודרך/מדיטציה אנחנו מאפשרים לתת המודע לצוף למעלה, להשמיע קול,

לאפשר לנו לגלות את הכוונה החיובית, אז כמובן הרבה יותר קל לנו לשמר אותה,

לעשות שינוי רק ב-איך.

איך אנחנו נאמר, נעשה, נחשוב אחרת את הדברים שיתאימו לנו יותר ויאפשרו תקשורת טובה ובונה בינינו לבין עצמנו ובנינו לבין האחרים.

ה- P (programming) ב- NLP שייכת גם ל-N – neuro, אותם הליכים נוירולוגיים במוח שתפקידם לקלוט שדרים מכל החושים (ראיה, שמיעה, מישוש, ריח וטעם) לעבדם ולתרגמם לזיכרונות, חוויות.

מכיוון שעסקתי כאן בשפה לא ארחיב, בשלב זה, בהליכים הנוירולוגים המתרחשים כל הזמן במוחנו,

הן במצב של ערות ואו במצב של שינה.

כיצד משפיעים החושים שלנו על המחשבות, רגשות, זיכרונות, החלטות בחיינו מבלי שניתן על כך את הדעת.

אציין רק  שתהליכי הטיפול ב-NLP פועלים ישירות על כל המפות המנטאליות שלנו, אינם משנים זיכרונות אלא משנים את הרגש אליהם ובכך מעדכנים התייחסות, התבוננות, התנהגות, שפה, מחשבות ורגשות עפ"י מה שמתרחש עכשיו בחיינו, ושוב לא על פי מפות עתיקות שאינן מתאימות לחיינו יותר. 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אסנת בוקופצר, מסטר פרקטישינר בדמיון מודרך, אנ.אל.פי, טיפול בטראומה ותרפיית קו הזמן. טיפול אישי וזוגי. 054-4-515075 www.nlptherapy.co.il מייל: bukofzer@015.net.il 

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אסנת בוקופצר

מאת: אסנת בוקופצררוחניות - כללי06/06/151040 צפיות
כאשר אנחנו עובדים עם כלי ה-NLP והדמיון המודרך, אחד הדברים הראשונים שנלמד הוא שבסרט שלנו אנו השולטים והאחראים הבלעדיים לו. מכאן נחליט שבכל רגע נתון בסרט הזה נמלא את כל התפקידים - תסריטאי, במאי, גיבור, מפיק, צלם, מלחין ועורך - מתוך מודעות לתפקיד המתבקש בכל מצב.

מאת: אסנת בוקופצררוחניות - כללי15/05/151199 צפיות
בעבודה עם כלי ה-NLP והדמיון המודרך אנחנו לוקחים אחריות ומעניקים לעצמנו את האפשרות ליצור שינוי מהותי בעולמנו: חיים נטולי דרמה, שיאפשרו לנו ליהנות מעצמנו, מהסובבים אותנו ומחיינו.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש15/09/131402 צפיות
הפסיכולוגיה החיובית מציינת שהמילה תודה אינה רק נימוסים טובים, אלא גם מועילה לתחושת העצמי. מחקרים בנושא מראים שהכרת תודה משפרת את איכות החיים, הבריאות הנפשית ומערכות היחסים, מייצרת רגשות חיוביים ועוזרת לנו להתמודד בתקופות לחץ.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש27/08/131471 צפיות
הערכה עצמית, כשמה, תגיע קודם-כל מעצמנו - מכיוון שהמציאות הפנימית שלנו קודמת למציאות החיצונית, ואנחנו אלה הקובעים מה נכון לנו ומה לא, מה מתאים לנו ומה פחות, במה אנחנו מאמינים ובמה לא, ואילו ערכים קיימים בתוכנו. מתוך כך נותר לנו להבין שרק אנחנו יכולים להעניק אותה לעצמנו.

מאת: אסנת בוקופצרקורסים וסדנאות08/08/131210 צפיות
הדרך פנימה - סדנת דמיון מודרך ו-NLP לשנה החדשה עם אסנת בוקופצר וירון קולטון מפגש חווייתי חד-פעמי בתל-אביב - יום חמישי 29.8.13 ב-20:30 מוזמנים למפגש חווייתי, שבו נעשה שימוש בכלים העוצמתיים של הדמיון המודרך וה-NLP כדי להיכנס פנימה, לחקור את עולמנו הפנימי ואת תת-המודע - ולצאת רגועים, מחויכים ומחוזקים, מוכנים לשנה החדשה שבפתח.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש28/07/131205 צפיות
עבודת ה-NLP עם קו הזמן הינה תהליך המתקשר עם תת-המודע שלנו ומתייחס לאופן שבו אנחנו מייצרים ומאחסנים זיכרונות, מחשבות ורגשות, כמו גם לדרך שבה המוח שלנו מקודד את מושגי הזמן השונים.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש13/07/131171 צפיות
אמנות שאילת השאלות מזמינה מודעות ותרגול, ומאפשרת לפחות שלוש תשובות חדשות לכל סיטואציה. כמו כן, כאשר נחליף בשאלה את המילה 'למה' במילה 'איך', נגלה נקודת מבט חדשה - כזו שתאפשר לנו למצוא פתרון מהיר ומדויק למצבים שנראו לנו רגע קודם בלתי פתירים.

מאמרים נוספים בנושא רוחניות - כללי

מאת: בתיה כץרוחניות - כללי12/11/191429 צפיות
בעת שהספינה היקרה בעולם טבעה בים, לא היה בכוחו של שום כסף שבעולם להציל חיי אדם. עשירים לא קבלו יחס מועדף. עשירים ועניים פלסו דרכם יחד, ונדחפו יחד לסירות ההצלה ללא הבחנה.

מאת: בתיה כץרוחניות - כללי29/04/19106247 צפיות
כתיבת ספר תורה הינה מצווה נעלה וחשובה עד מאד, מצווה זו הינה מצוות עשה מהתורה, האחרונה במניין תרי''ג המצוות. מי שזוכה לקיים את המצווה הזו, מעלה עליו הכתוב כאילו קיבל את התורה בהר סיני.

מאת: עופר שלורוחניות - כללי02/10/182334 צפיות
ספרי חומש

מאת: רוני הכהןרוחניות - כללי01/07/182009 צפיות
כולם מחפשים אחר הכוונה, והדת היא כבר לא הכלי היחיד אשר זמין על מנת להגיע אל איזון הנפש מלבד רפואה.

מאת: SEOMANרוחניות - כללי22/01/181583 צפיות
אם תמיד רציתם לדעת איך לאזן את הגוף בקלות ולהתחיל להכניס יותר שפע אל חייכם, הרי כי עכשיו גם אתם תוכלו לעשות זאת בעצמכם. כל שעליכם לעשות זה לאמץ לכם את אחת מהשיטות עתיקות היומין אשר הגיעו אלינו היישר מן המזרח. על מנת שאנרגיית הצ'י תוכלו לזרום בחייכם, תוכלו להתחיל ולהתאמן בטאי צ'י, צ'י קונג, סו ג'וק ,מדיטציות, רייקי, הילינג, יוגה ושיטות נוספות. היום נדבר על הדרכים האפקטיביות ביותר לריפוי הגוף והנפש אשר יתחילו לגרום לכם להרגיש שינוי משמעותי בחייכם ולאורך זמן.

מאת: דוד דרומררוחניות - כללי14/08/162563 צפיות
הכותל המערבי (בקיצור: הכותל) הוא אחד מארבעת קירות התמך המקיפים את הר הבית זה כאלפיים שנה, משלהי תקופת בית שני ועד ימינו. במסורת היהודית מיוחסת לכותל המערבי קדושה יתרה,

איך לקבל אנרגיה למכור, איך למכור עם חשק, איך להרגיש טוב למכור, למה עבודה במכירות שוחקת, איך לאהוב למכור, איך ליהנות לעבוד במכירות, תמיכה נפשית, מאמן אישי מומלץ: וכאן תתבאר עוד נקודת מבט, לאיך וכיצד איש המכירות אמור לקבל אנרגיה למכור את המוצר שלו ללקוחות. והדרך לכך היא, על ידי זה שאיש המכירות ישאל את עצמו, האם הייתי מוכר את המוצר הזה לאנשים, גם אם לא היית מרוויח מכך כסף?! ז"א שעל איש המכירות לדמיין לעצמו מצב, שבו הוא כאיש מכירות לא צריך כסף, משום שיש לו מספיק כסף, אבל מצד שני ...

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica