כדי לתת למבנה כלשהו מראה קצת יותר מעניין, עשיר ויפה כדאי לעשות רצפת עץ, או בשם אחר: פרקטים. הרכבת פרקטים לוקחת זמן קצר והתוצאה הסופית מדהימה.
הדבר הפשוט ביותר שצריך לעשות לפני שמרכיבים פרקט במשרד או בבית הוא לבחור איזה פרקטים רוצים. יש הרבה חנויות פרקטים בצפון הארץ ועד הדרום ובכל אחת אפשר למצוא פרקטים מסוגים שונים. הפרקטים נבדלים זה מזה בצבעים, באיכות ובמחיר וכל אחד יכול למצוא את רצפת העץ המושלמת עבורו ושמתאימה לו מכל הבחינות, גם אם התקציב הוא דל.
מדוע כל כך הרבה אנשים רוצים רצפת עץ? פרקטים מושכים את העין וכל עסק שרוצה להרשים לקוחות יודע זאת. זו הסיבה שאפשר לראות הרבה בתי קפה ומסעדות שיש להם דק בחיפה או בכל עיר אחרת שיש בה תחרות גודלה בתחום המזון ומשקאות.
משרדים הם מקום שצריך לעשות רושם, ומה טוב יותר מאשר רצפת עץ? כדאי שבעלי עסקים ששוכרים משרד יבקשו מבעל הבית להתקין פרקטים כדי להפוך את המקום ליפה ומקצועי יותר. חשוב לעשות פרקט למשרד בחיפה ובכל עיר אחרת, בעיקר בערים המפותחות יותר, כי המשרד הוא הפנים של החברה.
איך אפשר להרכיב פרקטים לבד? באופן כללי, תמיד כדאי לתת לאיש מקצוע לעשות את העבודה, אבל אם מתעקשים לעשות זאת לבד, הנה כמה כללים בסיסיים שאם תלכו לפיהם אולי תצליחו להתקין את הפרקטים לבדכם:
את הפרקטים צריך לאחסן בשכיבה על משטח ישר ולעולם לא במאונך כשהם נשענים על קיר או עצמים אחרים. יש לךהשאיר את הפרקטים באריזה המקורית שלהם עד 48 שעות לפני שמרכיבים אותם וההרכבה צריכה להתבצע כאשר הטמפרטורה בחדר היא לפחות 18 מעלות. יש לזכור לבצע את ההרכבה רק לאחר שמסיימים את כל שאר העבודות, כמו צביעת קירות, החלפת דלתות, קידוח וכדומה.
אפשר להרכיב פרקטים על רצפות כמעט מכל סוג (אריחי קרמיקה, רצפת בטון מוחלק, מדה מתפלסת ועוד). אם על הרצפה יש חומד רך כמו שטיחים מקיר לקיר צריך להסיר אותם והרצפה עליה מרכיבים את הפרקטים חייבת להיות חלקה לגמרי ויבשה. אם מרכיבים פרקטים על רצפת עץ ישנה, הפרקטים החדשים צריכים להיות בכיוון ההפוך לזה של הלוחות הישנים. לפני ההרכבה צריך לוודא שלחות רצפת העץ הישנה היא לא יותר מ 8%.