פסולת אלקטרונית בעידן הנוכחי מהווה כ – 70% מכלל הרעלים אשר נמצאים בסביבה ונפלטים אל העולם. עקב נתונים ממש לא מבוטלים אלו, עליכם להקפיד ולשמור על איכות הסביבה באמצעות מיחזור פסולת אלקטרונית. אם נביט לרגע אל מה שמתנהל בעולם, נגלה כי באירופה מבצעים מחזור בהיקף של 80% מסך כל הפסולת והשאיפה היא, כי גם מדינת ישראל תנהג בהתאם ומפעלים, כמו גם חברות יבצעו מיחזור באופן מבוקר ועקבי ועל פי חוק. מעבר ליתרון המהותי של איכות הסביבה, ניתן באמצעות אותה הפסולת להשתמש בשנית בחלקים שונים מהמוצר וליצור רווחים בהיבטים כלכלים בלתי מבוטלים. מהי פסולת אלקטרונית וכיצד היא מזיקה
פסולת אלקטרונית עלולה להיות כל מכשיר אלקטרוני ממנו אתם בוחרים להיפרד, בין אם זהו מחשב ישן אותו אתם מחליפים בחדש, טלוויזיה ששבקה חיים טרם זמנה או בשל התיישנותה, מצלמה דיגיטאלית שהתקלקלה ולא משתלם לתקנה, מכשיר סלולארי ישן, מדפסות ועוד. פסולת אלקטרונית מכילה חומרים רבים אשר באופן חד משמעי מהווים סכנה ממשית הן לבריאותם של התושבים והן לאיכות הסביבה, אלא אם הפסולת מועברת להליך מחזור תקין.
כיצד מבצעים מיחזור של פסולת אלקטרונית
ישנם מספר מתקנים בארץ אשר בהם ניתן לבצע מיחזור איכותי וראוי. מהרגע בו מגיעה הפסולת האלקטרונית אל המתקן הספציפי בו בחרתם, היא עוברת מיון באמצעות כוח אדם אנושי אשר מפרידים בין כל המכשירים המיועדים לפרוק, לבין הפסולת שאינה ניתנת לפרוק לרבות בטריות.
צוות העובדים המקצועי מפרק את כל הפסולת ומפריד בין שברי הזכוכיות, הכבלים ויתר החלקים האלקטרונים בהם ניתן להשתמש בשנית, (כל הפסולת בה ניתן להשתמש בשנית נאספת ומועברת כחומרי גלם ישירות אל התעשייה). לאחר הפירוק מועברת הפסולת האלקטרונית אל מסוע, שם היא עוברת תהליך גריסה לגודל של עד 10 סנטימטרים, כאשר מצידיו של המסוע ממוקמים העובדים אשר שולפים ממנו את כל חלקי הנחושת או המעגלים החשמליים. במסוע מותקנים אלקטרומגנטיים, אשר ממגנטים אליהם את כל הפלדה והברזל ובסיום, כל הפסולת עוברת גריסה לכדי אבק, אשר אותו מפזרים באופן מבוקר ומקצועי כך כזה שלא יפגע בסביבה.