פתיחת עסק חדש כמו בית קפה היא עסק די מסובך. מלבד הדברים הרבים שיש לחשוב עליהם, אחד הדברים המרכזיים הוא לדאוג לכך שהמים בהם מתבצע שימוש על מנת להכין את המשקאות השונים, מסוננים כמו שצריך.
בחירת מסנן המים הנכון והמתאים ביותר עבור בית הקפה הינה משימה לא פשוטה. בחירת המסנן דומה לבחירת פולי הקפה הנכונים, או סוגי המזון המוגשים. אם ניקח לדוגמא פתיחת בית קפה בארה"ב, במקום כמו טקסס למשל, המים נחשבים ל"קשים" מאוד ויש להשקיע חשיבה בבחירת המסנן המתאים שימנע אבנית, חלקיקים וטעמי לוואי , לצערנו, הדבר נכון גם למי השתייה בישראל .
סוגי מסננים
בכל מקרה, לא חשוב היכן נמצא בית הקפה, יש צורך במסנן מים. ישנם סוגים רבים של מסננים ומחיריהם נעים בין כמה מאות שקלים ועד כמה אלפים. עבור חנויות או בתי קפה גדולים יחסית, יש להתאים את סוג המסנן לכמות המים בהם משתמשים ולאיכותם.
אחד הסוגים הנפוצים ביותר של מסנני מים למכונות קפה נקרא SGP , סנן זה מכיל בתוכו רזין ופחם פעיל ותפקידו לטפל בכל הבעיות האפשריות, מניעת אבנית מצד אחד, סינון חלקיקים לא רצויים מצד שני והחשוב מהכל מניעת טעמי לוואי ושמירה על טעם הקפה האיכותי אותו רצינו לשתות
השימוש במים מסוננים חשוב גם בשימוש במכונת אספרסו או מכונת קפה רגילה. שימוש במים לא מסוננים, ללא פילטר, יגרום לטעם פחות טוב של הקפה וגם לירידה באיכות המים ובדרגת הבריאות שלהם. אי לכך, באיפיון של כל מערכת סינון, ועל מנת לפתור מס' בעיות במקביל , מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע אשר יתאימו מערכת שכזו לצרכיכם.
לסיכום, החשיבות בבחירת מסנן המים המתאים חשובה להצלחת בית הקפה בדיוק כמו ההחלטה היכן לרכוש את סוגי המזון, או את פולי הקפה מהם מכינים את הקפה ללקוחות.