חישוב ממוצע בגרות נדרש ומבוקש על ידי מוסדות אקדמאיים שונים. ממוצע בגרויות מהווה רף כניסה למסלולי לימוד שונים. בנוסף כאשר ניתן לעשות את חישוב ממוצע בגרות יוכל התלמיד לדעת מהו הציון הפסיכומטרי אותו יצטרך להשיג. ידיעת הממוצע של הבגרויות יכול לחסוך זמן וייתן מיקוד מהימן יותר להשקעת זמן נכונה בלימודי הפסיכומטרי.
כיצד נעשה חישוב ממוצע בגרות?
לפני החישוב יש צורך לציין כי יש נקודות להוספה לציון הסופי בבגרות וגם בונוס.
10 נקודות יש להוסיף לציון הסופי למקצוע שתוגבר ל4 יחידות לימוד, במתמטיקה ואנגלית יש להוסיף 12.5 נקודות לציון.
20 נקודות בונוס יש להוסיף למקצוע שתוגבר לרמת 5 יחידות לימוד, במתמטיקה ואנגלית יש להוסיף 25 נקודות בונוס. הבונוס יינתן במידה והציון הסופי במקצוע הינו מעל 60 נקודות. ישנם בתי ספר בהם מקצועות מוגברים אינם זוכים לנקודות בונוס.
וכעת נחשב:
את ציון הבגרות במקצוע יש להכפיל במספר היחידות שנלמדו בו.
דוגמא: במקצוע מוגבר מתמטיקה 4 יחידות לימוד התקבל ציון סופי 70. צריך להוסיף 12.5 נקודות. הכפילו 82.5 ב4 יחידות לימוד. וכך יש להמשיך עם ציוני הבגרות ומספר היחידות. ולא לשכוח להוסיף נקודות ונקודות בונוס במידת הצורך לציון הבגרות.
דוגמא: במקצוע מוגבר אנגלית 5 יחידות לימוד התקבל ציון סופי 90. צריך להוסיף 25 נקודות בונוס. הכפילו 115 ב5 יחידות לימוד וכך הלאה.
בשלב הבא בחישוב:
יש לחבר את המכפלות שנתקבלו בכל הבגרויות ולקבל סכום.
את הסכום שהתקבל יש לחלק במספר הכולל של יחידות הלימוד שנלמדו. ניתן לעשות את החישוב גם דרך אתרי מוסדות לימודים שונים. אך יש לשים לב כי לכל מוסד לימודים שיטת חישוב משלו. וייתכנו תוצאות אחרות או דרישות אחרות מן המוסד הלימודי אליו תרצו להירשם ללימודים האקדמאיים.
לסיכום:
ידיעת חישוב ממוצע בגרות מעמיד את התלמיד בנקודה בה הוא יודע לאן מועדות פניו. השלב הבא לרוב לאחר תעודת הבגרות הינו שלב הפסיכומטרי. ידיעת הממוצע של הבגרויות יספק את הנתון החסר לתלמיד, שהינו ציון הפסיכומטרי שעליו לקבל על מנת להתקבל לתואר ראשון או למסלול הלימודים אותו בחר.