חדשות תמיד השפיעו על המסחר במט"ח ונראה כי ההשפעה תמשיך לעד. השאלה אשר חשוב לשאול כאשר אנו דנים בתחום מסחר במטח היא: 'עד כמה החדשות גורמות לתנודות קיצוניות בשוק המט"ח?'. התשובה לשאלה זו היא שהתנודות של המט"ח אכן מושפעות מהתרחשויות עולמיות המופיעות בחדשות וכן מסקירות תקופתיות של אנאליטיים אך השוק אינו מושפע בצורה קיצונית. דבר המהווה יתרון עצום.
מאמר זה יגולל בפניכם אודות הגורמים לתנודות בשוק המט"ח, דבר אשר יספק הערכה באשר להשפעת החדשות על מסחר בפורקס.
מסחר במט"ח ושינויים המדווחים בחדשות
- שינויים מאקרו - כלכליים- פעמים רבות ניתן לקרוא או לשמוע בחדשות על שינויים מאקרו כלכליים. שינויים באינפלציה, שינויים בתנאים של נזילות הכסף בשוק, שינויים בריביות וכן שינויים בתפוקה ישפיעו על שוק המט"ח וכמובן על פעולות אשר מתבצעות בשוק זה.
- שינויים במבנה של השוק - ברוקרים אשר מבצעים פעולות של מכירה וקנייה בשוק יכולים להשפיע על מסחר בפורקס. אלו מגיבים לחדשות ובהתאם אליהם מבצעים את השיקולים שלהם ומחליטים על האסטרטגיה בה הם ינקטו בכל הקשור אל מסחר במט"ח. הברוקרים יכולים להשפיע על שינוי של מבנה שוק המט"ח ולגרום לתנודות חיוביות או שליליות.
- מעורבות הבנק המרכזי- אם בחדשות מדווח על התערבותו של הבנק המרכזי במסחר בתחום המט"ח, קרוב לוודאי שידיעות אלו ישפיעו על המסחר במט"ח. אם מגמה זו של התערבות נראית לסוחרים כמגמה זמנית/ חולפת, אזי התנודות בשוק המט"ח יתגברו. אם הצפי של מגמה זו הוא שהיא תהיה קבועה אז קרוב לוודא שהתנודות תהיינה נמוכות.
מסחר בפורקס- קיצוניות התנודות
אחד הדברים אשר מושכים אנשים רבים להתחיל ולסחור בשוק המט"ח הוא ששוק זה אינו לוקה בתנודות קיצוניות ומהירות אותן לא ניתן לצפות. לרוב, כל המתרחש בחדשות אינו משפיע בצורה קיצונית על התנודות בשוק זה וכן אין גורמים (וזאת בניגוד לבורסות) אשר מחזיקים אחוזים גדולים בשוק המט"ח.
אם אתם משתייכים לקהל המתלבטים אשר אינו יודע באם להתחיל ולסחור במט"ח וזאת משום שאתם סבורים כי שוק זה דומה לשוק המניות, חשוב לדעת כי הסברה שלכם מוטעית וכי שוק זה הוא אחד השווקים הבטוחים והמשתלמים ביותר למסחר ומינוף כספכם.