התפתחות ענף שוק ההון- כיצד זה משפיע עלינו?
ברוב התחומים בחיים, בהם נרצה לעבוד, ואותם נלמד כמקצוע, נצטרך לקבל תעודה בסיוםהלימודים. תעודה זו אומרת, שסיימנו את לימודים, לעיתים כמובן, בתעודה כתוב, איזהציון יש לנו, על מנת שמי שישכור אותנו לעבודה, ידע, מה טיב הידע שלנו בתחום, על פיהלימודים. אין הדבר שונה, גם בקורסים להכרת שוק ההון. בשנים האחרונות, יותר ויותרמקומות, פותחים קורסים לקהל הרחב, ללימודי שוק ההון. קורסים אלו, מאפשרים לאנשים,ללמוד על שוק ההון מהיבטים שונים. מהיבטים מקצועיים ועד היבטים כלליים, אשר אמוריםלשמש אותם, בחיי היום יום. מי שמבקש לעסוק בתחום שוק ההון, חייב להיות בעל תעודה,ולהיות מוסמך לכך.
התפתחות ענף שוק ההון
כיצד יודעים שענף נמצא בהתפתחות? ובכן, יש לכך הסבר פשוט, כאשר התקשורת מתחילהלשים אליו לב, ומייצרת עבורו מוספים מיוחדים וקבועים. קחו למשל את עולם הספורט,בעבר הוא תפס שני עמודים בסוף עמודי החדשות, כיום כבר יש לו מוסף יומי משלו, שלאנדבר על אתרי אינטרנט, ערוצי טלוויזיה, ותוכניות מיוחדות בערוצים המסחרייםוהציבוריים, שמשדרים רק ספורט. לפיכך, אפשר להבין, שהכלכלה, הפכה להיות תחום חשובמאוד, בעל ערך לא רק לעוסקים בדבר, ובעלת עניין עבור כל אחד מאיתנו. מספיק שנסתכלכיצד התקשורת התייחסה בעבר לכלכלה, וכיצד היא מתייחסת אליה היום, כדי להבין, עד כמההכלכלה, זו שלנו וזו של העולם, הפכו להיות שחקנים חשובים בחיינו. אם בעבר היוםמוספים עם מספר עמודים בודדים, בכל עיתון, שהתעסקו בכלכלה בהיבט המאקרו שלה, אזישכיום התקשורת פינתה לכלכלה מקום רחב יותר. עיתון הארץ מפרסם מוסף יומי של יותר מ50עמודים, רק לכלכלה, בנוסף למגזין חודשי. ידיעות אחרונות מפרסם עיתון יומי מיוחדלכלכלה לצד המוסף היומי, מעריב מפרסם אף הוא, מוסף יומי. שלא נדבר על פינות בחדשותשעוסקות בכלכלה, תוכניות טלוויזיה מיוחדות לכלכלה, ובעולם אפילו יש ערוצי טלוויזיהשמתעסקים רק בכלכלה. אז בעבר חשבנו, שמוספים אלו מיועדים לאנשים שעוסקים בבנקאות,בבורסה, למי שמגלגל כספים או למי שרוצה לדעת, מי מגלגל כספים. אך היום, קהל היעדהוא כולנו. כולנו מתעסקים בכלכלה, ולכן את כולנו העיתונים האלו, אמורים לעניין.כולנו צרכנים, כולנו עובדים, כולנו משקיעים, כולנו חוסכים, לכן העיתונים האלו,מדברים לכולנו.
הרשות לניירות ערך, עורכת מבחן הסמכה, עבור מי שרוצה להתעסק בניירות ערך,בבנקים, בבתי השקעות או בבורסה. רק מי שמחזיק בתעודה של הרשות יכול לעסוק בכך. מבחןזה אינו מבחן קל, אך בחלק גדול מהמקומות, בהם יש קורסים להכרת שוק ההון, מקיימים גם קורס שמכין אתתלמידיו, למבחן של הרשות. דוגמא אחרת היא עבודה בבנקים. אומנם הבנקים עצמם מקיימיםקורס משלהם, לשם עבודה אצלם. אך לימודי שוק ההון, מכינים את תלמידיהם לעבודה בבנק, על ידי התמקצעות במושגיםבנקאיים, והיכרות עם עבודה של בנק, דרך חדר עסקאות ועד עבודה פקידותית בדלפקיםהשונים של הבנקים, כפי שהם בנויים במציאות. תעודה רגילה של סיום קורס להכרת שוקההון, יכולה לשמש את בעליה, לשם קבלת עבודה, בחברות שונות. לא מדובר רק בבתי השקעותאו בבנקים, אלא גם בחברות שעוסקות בייעוץ כלכלי, בחברות מסחר שונות, ואפילובעיתונות כלכלית. כמובן, שתעודה כזו יכולה גם לעזור להתקדם בעבודה, עם זה בעבודהבנקאית או מסחרית ועם זה בעבודה רגילה במדורים שונים שלה. לכן יש חשיבות,לסוגהתעודה שמקבלים, ולערך של המקום בו לומדים קורס להכרת שוק ההון, ולערך של הקורסעצמו.
כיצד נבין את מה שיש במוספים הכלכליים?
קורסים להכרת שוק ההון. קורסים שעוסקים בכל התחומים שכתוב עליהם בעיתונים.ממניות דרך חסכונות לטווח קצר וארוך, ועד השפעת הכלכלה הגלובלית על משק הבית שלנו.קורסים אלו יאפשרו לנו לקרוא דו"חות כספיים, להבין מושגים בסיסיים בכלכלה, ובעיקריעזרו לנו להבין, למה כולם מתכוונים, שהם מדברים וכותבים על שוק ההון.
למה כדאי להירשם לקורס שוק ההון?
קורסים להכרת שוק ההון, הם בדיוק כמו כל קורס לימודי אחר. לכן גם חשוב מאוד,לבחון את המקום בו אתם הולכים ללמוד קורסים אלו, בטרם אתם נרשמים אליו. כך לא תצאומופסדים כספית, אך חשוב מכך, כך לא תצאו עם תחושה רעה, שבזבזתם זמן יקר על לימודיםשלא הועילו לכם. במאמר זה, נסביר לכם, כיצד לבדוק את המקומות בהם אתם יכולים לקחתקורסים לשוק ההון. קורס שוק ההון, מיועדים לאלו המבקשים, להיכנס אל שוק ההון באופן מקצועי, אך גםלמי שרוצה להכיר את השוק לצרכים פרטיים. לכן הקורסים חייבים להיות ישימים במציאות,ולהביא בפניכם את המידע ההכרחי ביותר, החדיש ביותר, והפרקטי ביותר. אך אין זה אומר,שאין מקום בקורסים לתיאוריות, אשר עליהם בונים את הפרקטיקה הנדרשת, להיכרות עם שוקההון.