מתחננים חתונה? כדאי שלפחות תהנו מזה!
נכון שהערב יוצא בסופו של דבר מ-ו-ש-ל-ם, נכון שהתמונות יוצאות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת ונכון שכולם חיים באוש ועושר אחרי החתונה אבל כל התקופה שלפני החתונה, בעיקר שלושת החודשים האחרונים - היא במקרים רבים ממש בגדר "בית משוגעים!". אז אם אתם לא רוצים להיות מהזגוזות שכמעט רוצחים אחד את השניה רגע לפני החופה ו/או אם אתם לא רוצים להרוג את האמא של החתן או את האבא של הכלה (או את שניהם גם יחד...) אז כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא
לא, זו לא אגדה אורבנית שזוגות מסויימים מבטלים את החתונה תוך כדי ההכנות כי הם פשוט לא מפסיקים לריב. זה ממש לא מיתוס. אם תעשו קצתתחקיר במעגלים הקרובים תראו שגם אתם מכירים סיפורים מסוג זה אם כי אף אחד לא ממש אומר את זה בקול רם. תכנון חתונה זו עבודה קשה! תכנון חתונה זו עבודה אינטנסיבית, מתישה, סוחטת את הגוף ואת הנפש וכן - תכנון חתונה זה תהליך קשה שאו שהוא בונה אתכם כזוג או שהוא בונה חומה ביניכם. בכדי להיות מהזוגות שמצליחים לעבוד יחד נכון סביב הפרויקט של תכנון חתונה, קיבצנו לכם את רשימת החוקים - העשה ואל תעשה DOES & TONTS של זוגות לקראת החתונה.
תכנון חתונה דורש עבודת צוות:
תכנון חתונה בארץ היום זה ממש לא תכנון חתונה פעם וזה גם ממש לא תכנון חתונה בחו"ל. החתונות המודרניות היום הן חתונות בומבסטיות. אין שום קשר בין צניעות, פשטות או אפילו נורמלי כאשר מדובר על החתונות של ימינו. היום חתונות הן הפקות של 20 אלף בלונים סגולים (כי הכלה לבשה שמלה סגולה בפעם הראשונה שהם נפגשו...), קליפ חתונה אשר צולם ועבר עריכה בידי צלמים ועורכים מקצויים, קליפ שלא היה מביש שום ראפר מקצועי לו היה משודר ב-MTV, הרכבים מוסיקליים, רקדניות בטן, להקות ברזילאיות ומה לא?! החתונות של היום הן בסדר גודל של מסיבת ניצחון של מועמד אמריקאי לנשיאות לכל הפחות. וכגודל האירוע כן גודל ההכנות וכגודל ההכנות כן גודל הלחצים, החששות, ריבוי המשימות ולעיתים גם הכעסים.
עליכם לזכור תמיד, בראש ובראשונה, כי תכנון חתונה זה עבודת צוות. אתם שניכם ביחד ולכן שום דבר רע לא יקרה. שניים זה בדיוק המספר הנכון לקבלת החלטות בצורה ראציונאלית, דמוקרטית (שיוויונית) ושני אנשים הפועלים יחד לצורך משימה משותפת זה הרכב מנצח!
חלוקת תפקידים והאצלת סמכויות:
בשלבים הראשונים של קבלת ההחלטות העקרוניות (מתי תתחתנו, היכן תתחתנו, מה יהיה סגנון החתונה וכיו"ב), אתם תעבדו הרבה בצורה צמודה אבל זה השלב המרגש, השלב שדורש חזון, דימיון ובעיקר המון מוטיבציה לתכנן את החיים שלכם יחדיו. בשלב הבא, השלב של הביצוע, השלב של סגירת כל הקצוות: קטרינג, צלמים, השכרת ציוד לאירועים, תיאום מול רבנים ועוד, בשלבים הביצועיים הללו כדאי להתפצל בצורה מסודרת כך שכל אחד יהיה אחראי על תחומים נפרדים (לאחר שהקווים הכלליים נקבעו). חשוב שכל אחד יבחר לטפל בתחומים להם יש לו יותר גישה ובהם הוא יותר חזק. הרי תמיד יש צד אחד שהוא יותר אמנותי (שיכול לקחת על עצמו את הנושא של המוסיקה ועיצוב האירוע למשל) וכיו"ב.
לאחר שחילקתם תחומי אחריות ביניכם, כל אחד מכם יכול להעביר סמכויות לאנשי שלומו (אח, אחות, אמא, חברים וכו'). גם כאן, מומלץ לא לקחת חברה שהיא ממש טום-בוי ובכלל לא מתלהבת משמלות ליום מדידת שמלות כלה או לא מומלץ לקחת דודה צמחונית שבכלל שומרת על דיאטה ליום טעימות של חברות קייטרינג מובחרות. הקפידו לבחור את האנשים אשר אתם סומכים על דעתם ואשר אתם יודעים שיוכלו לסייע לכם לקבל החלטה או לבצע את המשימה הנקודתית / הספציפית.
ברוב החתונות יש תחושה שהכלה היא זו שמארגנת את כל החתונה מאחורי הקלעים ואילו החתן פשוט מתייצב מתי והיכן שאומרים לו. יש חתנים שנראים כאילו הם אפילו לא מדדו חליפות חתן אלא גם את זה הכלה עשתה יחד עם אמו או אחותו והוא פשוט הסכים ללבוש אותה. לעומת זאת, יש חתונות בהן החתן והכלה פשוט לא נפרדים ולו לרגע והם עושים הכל, את כל מה שקשור לסידורים של החתונה ביחד! זה בזבוז של זמן יקר. חבל. אתם יכולים לנצל את הזמן שלכם בצורה יעילה יותר אם תדעו גם מתי להתפצל. ככה גם תצליחו להפתיע אחד את השני וליצור גם ביניכם עניין וסקרנות לגבי פרטים שונים במהלך הערב.
אל תתנו ללחצים של החתונה להשפיע על הזוגיות שלכם:
ברור שאתם מתכננים חתונה כששניכם עסוקים עד מעל הראש עם לימודים (אולי אפילו תואר שני?), עבודה, חברים, משפחה ותחביבים. כל הסידורים לקראת החתונה מוסיפים המון לחץ ובמקרים רבים גם דאגות לחיי היום יום אבל אתם חייבים לדעת להפריד בין המתחים בחיי היום יום לבין הלילה! תקבעו לעצמכם חוק, כבר על ההתחלה, לא לדבר על סידורים לחתונה ובשום פנים ואופן! לא לדבר על תקציב החתונה במיטה או בכלל - בחדר שינה. אין דבר שהורס את הרומנטיקה יותר משני אנשים צעירים ששוכבים במיטה ומדברים על מחירי מנות, תעריפים של צלמים, תקליטנים, מחירי שמלות כלה ועלות של תכשיטים וסלוני כלה... זה לא זה. תחשבו שלתכנן חתונה זה סוג של עבודה (משרת יום) וכמו שלא מדברים על עבודה במיטה - כך גם לא מדברים על סידורים לחתונה במיטה. זה מכבה את אש הלהבה בין גבר לאישה.
אל תזניחו את הרומנטיקה לפני החותונה:
אל תמתינו לירח דבש, לאחרי שהכל יגמר, אחרי שירד הנטל ותוכלו לחזור שוב להיות זוג אוהב מבלי לדבר על מפיות, עניבות וטעמים שונים של עוגת חתונה... אל החופה מגיעים זוגות מאוהבים והזמן לעבוד על הרומנטיקה ועל הקשר בכלל הוא כאן ועכשיו. תקבעו לעצמכם עוד חוק (זהו, זה החוק האחרון): לעשות ביחד משהו כיף וחגיגי לפחות אחת לשבוע. כן כן. למרות שאתם כל כך עסוקים. זה לא חייב להיות משהו גדול, זה יכול להיות סתם: ארוחת ערב שקטה בבית, לאור נרות, פלאפונים כבויים, כוסות יין או סרט בקולנוע. אתם יכולים לשלב "זמן איכות" גם תוך כדי הסידורים כמו להשחיל איזה קפה ועוגה בדרך לפגישה עם התקליטן או איזה טיול נחמד ליד הים בדרך לגני אירועים אותם אתם בוחנים. אל תשכחו שכל הסידורים וכל ההכנות וכל הדאגות... כל זה נועד למטרה אחת - לארגן את היום הראשון של החיים שלכם יחדיו באופן רשמי. מה שישאר אחרי החתונה, פרט לזכרונות המדהימים והתמונות המרגשות זה אתם ביחד - הזוגיות שלכם. השכרת ציוד לאירועים השכרת ציוד לכל אירוע