רוב האנשים שאני מכיר הולכים לחדר כושר מספר פעמים בשבוע ומתאמנים כאילו הם ארנולד בשנות ה70 - אינספור סופרסטים של אינספור תרגילים, ואינספור חזרות בהם. הבעיה? הם מפתחים שריר טבעית, בניגוד לארנולד. גישה אחרת צריכה להיות מיושמת.
הצלחתי לעשות עלייה במסה של 30 ק"ג בערך מחצי שעה אימון, שלוש פעמים בשבוע, ואני סבור שאפשר להשיג את אותו השיפור הויזואלי עם הרבה פחות השקעה - והרבה פחות זמן במכון. אני התאמנתי על כוח בזמנו, אך צברתי המון מסה על הדרך. אם הייתי ממקד את הפוקוס שלי בעלייה במסה נטו - הייתי עולה הרבה יותר לטעמי.
אתם צריכים בעקרון שני דברים על מנת לעלות במסת שריר:
א. עודף תזונתי - חלבון, ויטמינים, מינרלים, קלוריות, מים, הכל. אתם צריכים לספק את חומרי הבניין לגוף שלכם על מנת לשקם ולבנות את השריר ה'חדש'.
ב. התקדמות פרוגרסיבית במשקלים - אתם צריכים להעלות במשקלי האימון באופן קבוע (או לחילופין, בצמצום הזמן בין הסטים או כל פרמטר שיפור אחר, העיקר שיהיה עקבי).
זה הכל. רוב האנשים לא אוכלים מספיק, לא מתקדמים במשקלים, ועושים הרבה, הרבה, הרבה יותר מדי עבודה. ממש כמו שיזוף בשמש - הם נשרפים והתקדמות נוספת אינה אפשרית. יותר מדי מיתוסים בעולם התזונה והכושר - החל מהמגניזים המצוצים לפיתוח גוף ועד למדד BMI הידוע לשמצה.
הקפידו על שני החוקים למעלה - ותעלו במשקל וגם בכוח. איך לדעת אם אתם בדרך הנכונה? אם אתם לא מתחזקים ולא עולים במשקל, סביר שאתם לא אוכלים מספיק. אם אתם עולים במשקל אך לא מתחזקים - סביר שאתם לא צורכים מספיק חלבון או מתאמנים על הפנים (חפשו בגוגל לגבי אימוני HIGH INTENSITY), או שניהם.
שחקו עם הסטטיסטיקה. עקבו אחר המשתנים - בלי לדעת מה וכמה עשיתם - אין דרך להשתפר בצורה מדויקת ויעילה.
בהצלחה !