בעיות פריון הן תופעה רפואית מוכרת ששכיחותה והמודעות לה גברו במהלך העשורים האחרונים. זוג מוגדר כסובל מבעיות פריון במידה ובמשך שנה לא היתה התעברות על אף קיום יחסי מין ללא אמצעי מניעה או במידה ונצפה קושי מתמשך בהחזקת הריון עד למצב של לידה תקינה.
בעיות פריון הן בעלות ממד נפשי מובהק, מאחר והן יוצרות אצל הזוג שמנסה להכנס להריון תחושות ותהליכים פסיכולוגיים מגוונים כמו פחד, תקווה, אבל, אשמה, האשמה, קשיים זוגיים, תחושה של חוסר מסוגלות, כעס על הגוף לאור הבגידה שלו, תהליכי השוואה חברתיים וכן הלאה. מעבר ל ממדים פסיכולוגיים אלו, בעיות פריון מאופיינות כמובן גם במאפיינים פיזיולוגיים והורמונליים שמציבים בתורם קשיים נוספים. הורמוני לחץ שמופרשים לאור עקה ולחץ מהמצב מקשים מראש על כניסה להריון אצל האשה.
בטיפול נפשי הזוג יכול להפגש עם כל הקונפליקטים והקשיים בסביבה אמפתית ומכילה תוך ניסיון ב בניית ממ"ד תקשורתי אחר בין בני הזוג, וגם בניית ערוץ תקשורת של כל אחד מהם עם עצמו. טיפול נפשי יכול להועיל רבות לזוג שעובר טיפולי פריון גם ברמה הרגשית- לתקשר את כל הרגשות הכואבים- וגם ברמה הפיזיולוגית- הפחתת הלחץ תסייע גם להצלחת הטיפולים הרפואיים.
מומלץ מאוד לזוג שעובר או אמור לעבוד טיפולי הפרייה לבקש להפגש עם פסיכולוג רפואי שעובד ביחידה לטיפולי הפרייה. ברוב המקרים, המעורבות של גורם טיפולי מקצועי המכיר את התהליך שהזוג עובר יכול לסייע עד מאוד להצלחת הטיפול ולהעלאת הרווחה הנפשית של בני הזוג בדרכם להיות הורים.