מטרות שונות, דרכים שונות:
מיכל, עורכת דין מצליחה בת 32, נראית טוב ונחמדה מעוניינת להתחתן. היא נפגשת עם בחורים רבים, אך לא מצליחה לצאת לדייט המושלם. משום מה כל בחור שנפגש איתה לא מספיק טוב לה, או שהיא לא מספיק טובה בשבילו.
משה, הוא מנהל בית ספר גדול שמרגיש כי הוא מכלה את זמנו בזוטות, ולא מצליח ליצור מנהיגות אמיתית בבית הספר. לשניהם יש בעיה משותפת: הם לא מצליחים להגיע לתוצאות שאותם הם רוצים להשיג, גם אם הן שונות בתכלית.
מצד שני, שניהם יכולים להפיק את אותה התועלת מהליך אימון אישי. מאמן אישי עובד איתם על הבעיות שעומדות בפניהם ועוזר להם לבחור בטקטיקות המתאימות להם, על מנת להגיע לתוצאה הרצויה. מכאן, ניתן להבין שקיימים סוגים רבים של אימון אישי שאותם נפרט כעת.
הדרך לחופה רצופה כוונות טובות
אחת הפונקציות המעניינות של אימון אישי הוא בתחום הזוגיות. אם ניקח את הדוגמא של מיכל, עורכת הדין המשגשגת שאיננה מצליחה ליצור קשרים משמעותיים עם גברים למטרת חתונה, נוכל לראות אישה הזקוקה לאימון אישי. אימון אישי במקרה זה איננו מתמקד במציאת בני זוג פוטנציאליים, אלא בהובלת תהליך שינוי גישתה של מיכל אל תהליך המפגש עם בני זוג פוטנציאליים. הרי מציאת בן זוג הוא אחרי הכול עניין של החלטה וסדרי עדיפויות. לתוך הנישה הזו נכנס המאמן האישי שעוזר להגיע לתוצאות על ידי שיפור תהליך קבלת ההחלטות. אם כן, המאמן גורם למתאמן ליצור שינוי בחייו, מתוך מטרה להביאו לידי החלטה שאותה לא הצליח לקבל עד אז.
ככה זה כשיש שניים זה קשה זה תמיד פעמיים
אימון יכול להתאים במקרים של בעיות בזוגיות. בעיות זוגיות נובעות פעמים רבות מתוך חוסר בתקשורת, והזוגות המתאמנים אינם יכולים לפתור את הבעיות בכוחות עצמם. אמנם, ישנם יועצי זוגיות שמטרתם היא לגשר בין בני הזוג ולאפשר להם להגיע לדיאלוג מסודר ביניהם. אבל מאמנים זוגיים אינם עוסקים בכך אלא באימון בני הזוג לשינוי הדפוסים הישנים וההרגלים הקבועים שלהם בחיים. מתוך כך, ניתן להגיע למצב שבו בני זוג שהיו על סף גירושים, משנים את הרגלי הזוגיות שלהם ומוצאים מחדש את אהבתם - עקב שינוי סדרי העדיפויות
לא בחרתי לבוא לעולם, לא בחרתי בשמי הפרטי
אחת ממערכות היחסים הסבוכות בחייו של אדם היא היחסים המשפחתיים, במיוחד עם ההורים. הבעייתיות היא דו כיוונית - הורים רבים חשים שיש להם בעיות ביחסים שלהם עם ילדיהם. גם בתחום זה יש לאימון האישי מה לומר. ניקח לדוגמא את יעל ודני, זוג הורים לאריאל בת ה-7 ויותם בן ה-4. יעל ודני מרגישים שיש להם קשיים בהתמודדות עם ילדיהם: הם אינם מקשיבים להם, הבית מבולגן והיחסים בין בני הבית מעורערים. התוצאה הרצויה היא כמובן, שיפור היחסים בבית, והחזרת השליטה לידי ההורים. המאמן האישי מגיע לבית המשפחה ולומד על היחסים בבית. מי לוקח על עצמו איזה תפקיד ומהם הגורמים שיוצרים את הבעיות והיחסים העכורים בבית. המאמן בונה למשפחה תכנית עבודה וכללים ברורים שכל אחד מבני הבית אמור לעבוד על פיהם. לאחר שמתחולל השינוי הכפוי על בני הבית, מתחילים לראות שאפר גם אחרת, וממילא, היחסים בבית משתפרים. בכל המקרים מי שנדרש לעשות את השינוי הגדול ביותר הם ההורים, שהמאמן מזכיר להם כל הזמן לעמוד בתכנית האימונים ולא לחזור לדפוסים הישנים. כך, באימון ממוקד שנכנס לתוך חיי המשפחה חל שינוי שבני המשפחה לא יכלו להביאו בכוחות עצמם.
אין לי כסף אין לי אבא כך אומר
סוג נוסף של אימון הוא אימון כלכלי - לא מדובר על אימון עסקי ועל מציאת אסטרטגיות שיווק שונות, אלא על כלכלת משק הבית. ידוע שרווחי הבנקים מתבססים בעיקר על משקי הבית הפרטיים. משק בית הוא יחידה כלכלית לכל דבר ולעיתים אנשים מוצאים את עצמם במצב כלכלי גרוע מאוד, מבלי שהם מבינים כיצד הם הגיעו למצב זה. מאמן שמגיע אל הבית מנתח איתם את הכשלים הכלכליים שגרמו להם להגיע למצב הזה, ואיך ניתן להיחלץ ממנו באיטיות אך בבטחה. אנשים שעברו תהליך שיקום כלכלי כזה מעידים שכאשר הם נפלו לבור הכלכלי הם לא האמינו כי הם יוכלו להיחלץ ממנו, ולאחר הליווי של המאמן הם הצליחו לעמוד שוב על הרגליים ולחיות עם תקווה חדשה בלב.