שיש למטבח
השיש מורכב ביסודו מאבן גירית לכן הוא קל ונוח לעיבוד, אך לכן גם עמידותו של השיש אינה גבוהה במיוחד. משטח הבוצר בלוק עובר ציפוי של לקה אקרילית במספר שכבות, כדי להבטיח אטימה מוחלטת למים ולרטיבות. שיש למטבחשיש למטבח הוא משטח העבודה הוותיק והידוע, ונחשב לקלאסי שביניהם. ניתן להוסיף למשטחים של אבן הקיסר גימורים של קנטים חרוטים או לשלב בהם פסיפסים המקנים לחומר הסינטטי מראה חם יותר. ניתן לצפות את השיש בעת העיבוד בשכבה אקרילית דקה האוטמת אותו והופכת אותו לעמיד יותר. משטחי קוריאןהמשטחים עשויים מחומר הומוגני עמיד שאינו סופח נוזלים, אינו מתבלה, עמיד בחום גבוה אינו משנה את צבעו. שלב ההחלטה באיזה משטח עבודה בוחרים הוא לאחר שנבחר הסגנון והמוטיב העיקרי של ארונות המטבח. משטחי אבן קיסר מהווים משטחים חזקים ועמידים שאינם נשרטים ואינם משנים את צבעם ואת הברק שלהם. השיש סופח אליו כתמים, נשרט בקלות ונוטה לאבד את הברק הטבעי שלו, אך תמיד ניתן ללטש את השיש מחדש ולהחזיר לו את המראה האלגנטי והמבריק שלו. את הלוחות ניתן לקבל בעוביים שונים ומסוגי עץ שונים. סוגי השיש נבדלים על פי ייחודם ונדירותם בטבע וכמובן בהתאם לרמת הגימור והליטוש שהשיש מקבל לאחר החציבה. הלוחות עשויים לוחות עץ גושני מובחר, המחוברים בצורה מיוחדת המקנה ללוחות חוזק ויציבות. כמובן יש לקחת בחשבון את הפרקטיות, הסגנון והתקציב. אבן קיסראבן הקיסר היא פרי פיתוח ישראלי, מורכבת מ-95% קוורץ טבעי, ו- 5% של פיגמנטים ופוליאסטר. משטח הקוריאן מתאפיין בגמישות בלתי מוגבלת, ניתן לעצב את המשטח לכל צורה נדרשת, ולממש כל דרישה עיצובית ללא חיבורים. שיש למטבח משטחי העבודה במטבח הם בולטים וגדולים, לכן קיימת חשיבות רבה למראה שלהם ולאווירה שהם משווים למטבח. שימוש בשיש במטבחים מחייבת עבודה על גבי משטח מפריד. קיימים כמעט מאה גוונים שונים לבחירה. ההזמנה בפועל יכולה להתבצע רק לאחר התכנון הסופי של הארונות, לאחר קבלת תכנית מדויקת וקפדנית של כל הגבהים, מיקומי הכיריים והכיור ועוד. הם אינם סופחים חומצות או כימיקלים ולכן נשארים יפים שנים רבות. השיש, שהוא חומר טבעי מגיע בשלל צורות טקסטורות וצבעים. בוצר בלוקלוחות הבוצר בלוק משמשים למשטחים מסוימים במטבח, כמו לדלפקי אכילה, לאיים ולשולחנות.