אי למטבח
מקורותיו של האי למטבח הסטורים וותיקים. האי כאלמנט עיצובי, רהיט דו כיווני, לעיתים אלמנט המפריד בין חלל המטבח וחלל הסלון, האי הוא פתרון נהדר לאחסון נוסף, אפשר לכלול בו מגירות, מדפים פתוחים או סלסילות. במאה הקודמת, בארמונות ובטירות היו מטבחים רחבי ידיים בהם עמלו טבחים ומבשלות רבים ולכן היה צורך במשטחי עבודה רבים וגדולים. העבודה באמצע המטבח הופכת את מי שמבשל לשותף לשאר הפעילויות שקורות בו זמנית בשאר החלל , ובכלל, אם בעלי הבית מבשלים ועובדים יחדיו במטבח האי מהווה פתרון מושלם, כך ניתן לעבוד במטבח בו זמנית. עמדת האי יכולה להיות מצוידת בכיור ובכיריים, במשטח עבודה, במקומות אחסון, במקרים רבים עוברת עבודת המטבח לאי הממוקם במרכז. האי הינו עמדה נוספת בו יכלו לעבוד בו זמנית ולהכין את האוכל לבישול. עליו מתבצעות העבודות המגוונות, רחיצת הכלים, הכנת האוכל לפני הבישול וגם בישול על הכיריים. אי למטבח הינו עמדת עבודה נוספת, האי הפך למודרני מאוד בשנים האחרונות והוא שולט העיצוב המטבחים. ניתן לתכנן אי בשני גבהים שונים, האחד יהיה בגובה משטח העבודה, הוא יפנה למטבח וינוצל כמשטח עבודה, והשני הפונה לכיוון הסלון יהיה גבוהה יותר, ניתן לשלב בו כיסאות בר ועוד אלמנטים עיצובים, כמו תאורה מיוחדת, קולט אדים מרכזי, דלפק אכילה נמוך יותר ממשטח העבודה לארוחות קלות. לפי שממהרים להזמין אי למטבח כדאי לבדוק אם המקום יכול לכלול אי, יש צורך בדי מקום, אי, שלא כמו עמדת עבודה רגילה אינו נצמד לקיר, כדי שהאי לא יסתום את חלל המטבח יש צורך במטבח גדול יחסית. האי הוא רב כיווני, מעליו ניתן לתלות מתלה עמוס סירים ומחבתות, מראה נוסטלגי, המזכיר אוכל ביתי וטרי עם ניחוח של פעם.