מי לא אוהב פיצה?
מה זה פיצה?
פיצה זה בעצם מאפה שהתחתית עשויה מבצק בד"כ בצק שמרים (מאוד מזכיר את הפיתה) , החלק העליון ממולא בשכבה של רוטב עגבניות שנחשב המרכיב העיקרי של הפיצה. על הרוטב אפשר להוסיף תוספות.
הפיצה יכולה להיות עם או בלי תוספת של גבינה, כל אחד על פי טעמו האישי.
מהיכן בעולם הגיע המאכל הזה?
מקור המילה "פיצה" הוא בעצם איטלקי, פיצה זה "פשטידה", אך ישנם דעות חלוקות בעניין השם, חלק טוענים שהמקור של השם הוא בעצם יווני.
הפיצה הינו מאכל איטלקי, האיטלקים שידרגו את המאפה פיתה והניחו על הפיתה בתחילה רק תוספות של ירקות וגבינות.
העגבנייה נוספה מאוחר יותר, כאשר העגבנייה הגיע לאירופה ישבו תחילה האירופאים שמדובר בירק רעיל, את העגבנייה תחילה אכלו רק העניים, והם בעצם אילו שבתחילה הוסיפו את העגבנייה למאפה רק מאחר יותר הפך תוספת רוטב העגבניות לחלק בלתי נפרד ואהוב על הפיצה.
הפיצה הפכה להיות מאכל שנאפה בכל בית איטלקי. אפילו מלכת איטליה, מרגריטה בקשה תנור מיוחד לאפיית פיצות בביתה. הפיצה האהובה עליה הכוללת: גבינה צהובה, רסק עגבניות משובח וריחן ועל כן נקראה הפיצה על שמה פיצה מרגריטה.
סוגי פיצה בסיסיים באיטליה
פיצה מרגריטה היא הפיצה האיטלקית המוכרת ביותר- גבינה צהובה, רסק עגבניות משובח וריחן
פיצה ביאנקה- (לבנה)- פיצה מוכרת בעיקר באיטליה, הבצק הינו הבצק המסורתי ללא רוטב עגבניות עם תוספת של גבינות ותוספות נוספות.
מי רוצה להכין פיצה?
ישנם מגוון של מתכוני פיצה. המתכון לפיצה פשוטה מבצק פשוט:
- 5 כוסות קמח
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- חבילת שמרית
- 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה: מכניסים את כלל המוצרים היבשים (שמרים,קמח,סוכר,מלח,בזיליקום) לקערה. מוסיפים את שמן הזית לקערה. בבלנדר או בלישה - מערבבים את המוצרים במהירות בינונית. תוך כדי הערבוב - מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.לאחר מכן ניתן לבצק לתפוח בקערה - יש לכסות את הקערה במגבת לחה לכ-30 דקות ולהניח אותה במקום חמים
לרוטב:
- 2 שיני שום קצוצות
- קופסא של רסק עגבניות
- 1.5 כוסות מים
- בצל קצוץ דק
- עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפיות מלח
- קורט פלפל
משלוח עד הבית!!
למי שלא בא להכין אין שום בעיה ישנם בארץ פיצריות מובילות אשר עושת משלוחים, נותנות את מגשי הפיצות מוכנות עד הבית: פיצה דומינו, דומינוס פיצה, פיצה האט, פרגו פיצה, פיצה פצץ, פיצה מטר, פיצה 2 פור 1 (TOW FOR ONE), פיצה 1+1, פיצהל'ה.