כל תחום הכספים וההלוואות תפס תאוצה בשנים האחרונות. אנו עדים לצמיחה אדירה של הבנקים ושל חברות הביטוח והמימון השונות המציעות הלוואות מכל הסוגים.
באווירה של צדק חברתי, לצערנו, זוהי אחת הדרכים המרכזיות לגשר על הפער בין הרצוי למצוי מבחינה פיננסית. אך לא לכך התכוון המשורר באומרו הלוואת גישור.
מה זו הלוואת גישור?
הלוואת גישור היא הלוואה הניתנת כנגד סכום כסף קיים שאמור להשתחרר בעתיד באופן וודאי. המטרה של מבקש הלוואת הגישור היא להימנע מהחזרי הלוואה חודשיים, לקבל את מלוא סכום הכסף בעת בקשת ההלוואה ולהשיב את כל הסכום בתשלום אחד, במועד העתידי בו צפוי להשתחרר לו סכום הכסף שכנגדו אושרה הלוואה זו.
אז מה משלמים כל חודש?
בגדול, ניתן לבקש הלוואת גישור ולשלם בכל חודש רק את ריביות ההלוואה ואת סכום הקרן לשלם בתום תקופת ההלוואה וישנן הלוואות גישור בהן יש אפשרות לשלם את כל הסכום, דהיינו, הן את הקרן והן את הריבית ביחד, בתום תקופת ההלוואה.
כמובן שדרך זו מסוכנת יותר כיוון שהריבית וההצמדה למדד מתפיחים את הקרן ויש לקחת זאת בחשבון כדי שתוכלו להחזיר את כל החוב בתשלום אחד.
מסלולי ההלוואה
הדרך הנפוצה ביותר להחזיר הלוואת גישור היא בתשלום אחד של סכום קרן ההלוואה בתום התקופה ובתוך תקופת ההלוואה, לשלם את סכומי הריבית החודשיים באופן קבוע.
באשר לריבת החודשית, להלוואת גישור תוכלו להצמיד כל מסלול, ממש כמו בהלוואות אחרות. מסלולים נפוצים הם: ממסלול בריבית קבועה וצמודה למדד, מסלול בריבית משתנה, מסלול ריבית שצמודה לדולר או מסלול שצמוד לריבית הפריים המשתנה מעת לעת.
על בסיס מה מאושרת הלוואת גישור?
כאמור לעיל, הלוואת גישור ניתנת כנגד כספים שאמורים להשתחרר באופן וודאי בעתיד. כך למשל תוכלו לבקש הלוואת גישור כנגד קופת חיסכון, כנגד סכומי כסף הנמצאים בקרנות פנסיה למיניהן ואפילו כנגד דירה שנמצאת בבעלותכם.
הקו המנחה של כל הגופים שנותנים הלוואות גישור הוא לבדוק את הוודאות שסכומי כסף אלו ישתחררו במועדם ולוודא שהם אכן יופנו ישירות אליהם ולא לשום מטרה אחרת.