כל מי שמבקש להתחיל את חייו במישור האקדמי, ידרש לעבור בשלב כזה או אחר את הבחינה הפסיכומטרית. הבחינה הפסיכומטרית מהווה כלי המיון הנפוץ והמקובל ללימודים באוניברסיטה בישראל, ולמרות חוסר ההסכמה לגבי טיב הבדיקה ואמינותה - כרגע, לא נמצאת אפשרות אלטרנטיבית משמעותית להוכיח יכולת לפני ההרשמה למוסד אקדמי. במאמר זה נעמוד על טיבו של הפסיכומטרי.
למה לקחת קורס פסיכומטרי בכלל?
בטוח שמעתם אודות "הבחור שלמד לבד והוציא ציון מעולה". נכון, למידה עצמאית הינה אפשרית: החומר עצמו אינו קשה במיוחד וכל מי שברשותו בגרות מלאה, הגיוני שיוכל להתמודד עם הבחינה הפסיכומטרית. אלא שהבחינה אינה מודדת ידע אלא יותר מכול התמודדות עם סיטואציות. המבחן עצמו הוא יוצר מועקה, מגביל מאוד מבחינת זמן ודורש חשיבה שאינה שגרתית - אלו יכולות שלא נמצאות באמתחתו של כל אחד. לפיכך, חברות רבות מציעות מסלולי לימודי פסיכומטרי ששמים דגש על שיטות של עבודה נכונה ומתן כלים ואמצעים לפתרון מהיר של תרגילים. כישורים אלו אינם נחלת הכלל, ולכן מומלץ ללמוד מהמומחים כיצד פותרים תרגיל ברגעים בודדים.
מהו חומר הלימוד בקורס פסיכומטרי?
המשתתפים במסלול קורס פסיכומטרי נכנסים לרוב למסלול לימודים מוכן מראש, שנכתב על סמך ניסיון רב של המכון עצמו, המדריכים, הסטודנטים ועוד. ברוב הקורסים, לרוב, מתחילים מסגירת פערים בידע עבור מי שרמתו באחד מתחומי הפסיכומטרי נמוכה ממה שצריך. אחרי זה, הקורס יתרכז בהעברת שיטות וטריקים לפתרון תרגילים: החל מקריאה שטחית של סיכום ארוך כדי להבין את עיקרי הדברים - ועד לפתרון תרגילים חשבוניים מסובכים בשניות בודדות וטיפים לשינון יעיל. הנרשם, הלכה למעשה, משלם על הזכות ללמוד את השיטות האלו ולא להסתמך על יכולותיו בלבד - אלא גם על הניסיון המצטבר של מכון ההכנה לפסיכומטרי.
כדי לסכם, ניתן להגיד שביכולתנו לדבר טובות על קורס פסיכומטרי לכל מי שרוצה שתהיה לו נקודת פתיחה מצויינת במסלול האקדמי הנבחר. ציון גבוה בבחינה הפסיכומטרית יתן עדיפות בהרשמה למסלולי לימודים מבוקשים ויפתח דלתות רבות. לא מדובר בידע בלבד אלא בשיטות ויכולות, מסגרת לימודית ותוכנית מוכחת - לכן ההרשמה לקורס ללא ספק מומלצת. נתראה באוניברסיטה!