אנשים רבים נזקקים לעזרה רפואית או סיעודית לעת זקנה, בשעת מחלה, לאחר ניתוח, ובמצבים לא נעימים אחרים. אחת האפשרויות העומדות בפני מי שנזקק לעזרה שכזו, או בפני קרובי המשפחה המודאגים, היא לשכור את שירותיה של אחות פרטית, או מטפלת סיעודית. לעיתים קרובות אנשים מבלבלים בין שני המושגים, שהינם שונים באופן מהותי אחד מן השני. אז מהו למעשה ההבדל בין אחות פרטית, למטפלת סיעודית? מאמר זה יעסוק בנושא זה.
מהי אחות פרטית?
אחות פרטית היא מי שעברה הסמכה רפואית, או לימודים אקדמאים, אשר הסמיכו אותה לעסוק בתחום זה. אחות פרטית תוצמד למטופל הנזקק לפיקוח אישי, הכולל טיפול רפואי. בסמכותה של האחות להעניק טיפול רפואי מסויים. אמנם היא לא רשאית לתת מרשמים לתרופות, אך היא תוכל לייעץ לגבי מתן תרופות, היא בעלת סמכות והכשרה למתן אינפוזיה, מתן זריקות ועוד. אחות פרטית שכזו, הינה מוסמכת סיעוד ועושה עבודת קודש...
בנוסף להיבט הרפואי, אחות פרטית עשוייה לסייע למטופל בהיבט הנפשי. היא תוכל לתת למטופל עצות מניסיונה, וכמו כן, לשמש חברה למטופל, שעשוי להיות מבודד מהחברה באותן שעות קשות של מחלה, החלמה מניתוח, או מצב סיעודי קשה מכל סוג שהוא.
מהי מטפלת סיעודית?
מטפלת סיעודית היא אדם בעל מיומנות טיפולית נרכשת. המטפלת אינה בעלת הסמכה רשמית או אקדמית כלשהי, בניגוד לאחות הפרטית, אך היא בעלת ניסיון ומיומנות בכל הנוגע לטיפול וסיעוד של מי שזקוק לשירותים אלה. מטפלת סיעודית לרוב תהיה רשומה תחת חברת סיעוד מסויימת, אשר תצמיד אותה למטופל המתאים. המטפלת הסיעודית תהיה צמודה למטופל באופן אינטנסיבי ביותר, ותדאג גם לצרכיו הבסיסיים במידת הצורך- האכלה, עזרה במקלחת, עזרה בהליכה ועוד.
לסיכום המאמר
ישנו הבדל משמעותי בין שני התפקידים. אחות פרטית מתמחה יותר בהיבט הרפואי, והינה בעלת הסמכה רשמית לטיפול רפואי, בעוד שמטפלת סיעודית אינה בעלת הסמכה רשמית כלשהי, אך היא בהחלט בעלת מיומנות רבה וניסיון בטיפול בחולים סיעודיים. בין אם מדובר באחות פרטית ובין אם מדובר במטפלת סיעודית, במקרים רבים השימוש בשירותיהן יספקו לכם שקט נפשי, שכן תדעו שיקיריכם נמצאים בידיים טובות.