זיהום פטרייתי בציפורן הוא בעיה נפוצה שנמצאת במגמת עלייה. אפשר לסלק אותו בעזרת תרופות, או במשחה ייחודית שעשויה מצמחים ושמנים. אחרי חצי שנה של עיסוי האצבע, הפטרייה אמורה להיעלם.
פטרת ציפורניים היא אחד הזיהומים הפטרייתים הקשים ביותר. 25 – 30 אחוז מהאוכלוסייה סובלים ממנה, ושכיחותה נמצאת במגמת עלייה. אלא שרוב האנשים רואים בה תופעה קוסמטית ולא בעיה רפואית שניתנת לטיפול.
האחראים העיקריים לזיהום פטרייתי בציפורניים הם הדרמטופיטים, ממשפחת הפטריות שמופיעה גם בפטרות העור, המפשעה (שפשפת) וכף הרגל. אבל לא רק פטריות עור, אלא אפילו פטריות עובש עלולות לטרוף את הציפורניים.
תחילה מורגשת אי נוחות וחלים שינויים במבנה הציפורן ובצבעה. גם אם השינויים קלים, הזנחה עלולה להוביל לכאבים בציפורן, לבעיות בתפקוד היום יומי, לקושי בהליכה או בכתיבה, ולזיהומים משניים וחיידקים.
כיצד מבחינים בפטרת הציפורניים?
תחילה הציפורן נפרדת מבסיס הציפורן (האזור הוורדרד שמתחת לציפורן9 שמתעבה. בהרבה מקרים מתעבה גם הציפורן עצמה וקצותיה נוטים להתפורר. צבע הציפורן משתנה לצהוב וחום, ולבסוף נפגעת הציפורן ונדבקת בזיהום. החלק מהמקרים הזיהום מתחיל מצידי הציפורן ומתפשט לבסיס הציפורן ולציפורן עצמה.
מה עלול להחמיר את הזיהום?
סביבה חמה ולחה, פציעה של הציפורן, רגישות לזיהום, גיל ,מצב חיסוני ומחלות נלוות כמו
סוכרת.
כיצד אפשר למנוע פטרת ציפורניים?
-
לשמור על ציפורניים גזוזות ויבשות
-
להעדיף ולהשתמש בגרביי כותנה נקיים
-
לא ללכת יחפים במקומות כמו ברכות שחייה ומקלחות ציבוריות.
-
להשתמש באנטיביוטיקה רק בהמלצת רופא. שימוש ממושך באנטיביוטיקה גורם לפטרת בציפורניים
-
להימנע משימוש בגרביים של אחרים, גם כמדידת נעליים בחנות.
-
לשים לב להופעת לחץ מכני על הרגל, שנובע משינויים במבנה העצם, בעצבים או בזרימת הדם. להימנע משמנת יתר.
-
לא לנעול לאורך זמן נעליים לא מאווררות.
מהם הטיפולים?
יש תרופות לטיפול בפטרת בציפורניים כמו למיסיל וספורנוקס. הן עלולות לגרום לתופעות לוואי שונות. הרפואה המשלימה מציעה טיפול חיצוני במשחה שעשויה משמנים וצמחים, מיקרומד, שמאושרת על ידי משרד הבריאות בישראל ועל ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, וניתנת בארץ במרפאת מיקרומד. הטיפול אינו זו: כ -2000 ש"ח. רופא מומחה מאבחן את סוג הפטרייה, משייף או קוצץ את הציפורניים, מורח את המשחה וחופש את האצבע למשך 24 שעות. לאחר הטיפול הראשוני במיקרומד, המטופל ממשיך את הטיפול בפטרת הציפורניים בביתו מדי יום במשך כחודשיים, יחד עם ביקורים קבועים במרפאת מיקרומד. עד להחלמה מלאה, הטיפול בפטרת נמשך כחמישה עד שישה חודשים.
הטיפול אינו מתאים לנשים בהריון, ילדים, חולי סכרת, המופיליה ואיידס ואנשים אשר צורכיכיצד מבחינים בפטרת הציפורניים?
תחילה הציפורן נפרדת מבסיס הציפורן (האזור הוורדרד שמתחת לציפורן9 שמתעבה. בהרבה מקרים מתעבה גם הציפורן עצמה וקצותיה נוטים להתפורר. צבע הציפורן משתנה לצהוב וחום, ולבסוף נפגעת הציפורן ונדבקת בזיהום. החלק מהמקרים הזיהום מתחיל מצידי הציפורן ומתפשט לבסיס הציפורן ולציפורן עצמה.
איך פטרייה או זיהום מתחילים?
הסימפטומים של פטרת ציפורניים בדרך כלל מתחילים כנקודה לבנה או צהובה מתחת לציפורן האצבע או הציפורן, ולאחר מכן מתפשטת הפטרייה עמוק לתוך הציפורניים, ועלולים להיווצר כתמים, משטח מחוספס, ציפורניים שבירות, עיבוי והתפוררות של הציפורן.
פטרת ציפורניים בכפות הרגליים הוא מצב מאוד לא נעים אשר עלול לגרום למבוכה רבה. אנשים שראו או לצערם קיבלו פטרת בציפורן או ציפורן אשר נפגעה מזיהום פטרייתי כלשהו יעשו הכל על מנת להימנע מהישנות המקרה וקבלת פטריה בבוהן.
מה עלול להחמיר את הזיהום?
סביבה חמה ולחה, פציעה של הציפורן, רגישות לזיהום, גיל ,מצב חיסוני ומחלות נלוות כמו
סוכרת.
מה לעשות כנגד פטרת ציפורניים?
פטרת הציפורניים: מדבקת וגורמת לזיהומים רבים בגוף האדם ובדם.
פטרת הציפורניים גורמת לשינויים ועיוותים בציפורן המלווים בכאבים רבים.
פטרת הציפורניים לא עוברת לבד אלא באמצעות טיפול.
אצלנו הטיפול הוא טבעי
טיפול בפטרת הציפורניים
באישור משרד הבריאות
-
טיפול בשיטה בלעדית ללא תופעות לוואי
-
טיפול חיצוני ללא כדורים
-
90% הצלחה בטיפול
-
משך הטיפול כ-28 יום
-
מגוון תכשירים לטיפול מונע
-
אבחנה וייעוץ ראשוני ללא תשלום
90% הצלחה בטיפולים בפטרת הציפורניים
יש פתרון לפטריות הציפורניים! במרכזי הטיפול "פיטרה פיקס" נמצאה שיטה ייחודית ובלעדית מזה 7 שנים לפתרון בעיית הפטרת בציפורניים.
"פיטרה פיקס" עושה זאת בטיפול חיצוני המתבצע על ידי רופאים, הטיפול משלב אבחון סוג הפטרייה, טיפול בציפורן וחיסול הפטרייה תוך 28 יום. לאחר מכן, מעקב עד לגדילת הציפורן החדשה, תהליך הנמשך מספר חודשים. ב- 90% מהמקרים הטיפול פותר את הבעיה!
מעל 40,000 מטופלים עברו את הטיפול של פיטרה פיקס לפטרת הציפורניים בהצלחה!
"פירה פיקס" הוא הטיפול היחיד באישור משרד הבריאות.
שיטות הטיפול המקובלות כיום:
שיטת טיפול נפוצה כיום נעשית על ידי נטילת כדורים. נטילת הכדורים גורמת לתופעות לוואי פוגעת בתפקוד הכבד וגורמת לפגיעות בעור (גרימת אקזמות) ובמקרים מיוחדים יכולה לגרום לאימפוטנציה.
שיטת טיפול אחרת היא באמצעות משחות שונות המקובלות בשוק. השימוש במשחות דורש זמן טיפול ארוך מאוד ואינן נותנות פתרון סופי לבעיית הפטרת.