זיהום פטרייתי בציפורן הוא בעיה נפוצה שנמצאת במגמת עלייה. אפשר לסלק אותו בעזרת תרופות, או במשחה ייחודית שעשויה מצמחים ושמנים. אחרי חצי שנה של עיסוי האצבע, הפטרייה אמורה להיעלם.
פטרת ציפורניים היא אחד הזיהומים הפטרייתים הקשים ביותר. 25 – 30 אחוז מהאוכלוסייה סובלים ממנה, ושכיחותה נמצאת במגמת עלייה. אלא שרוב האנשים רואים בה תופעה קוסמטית ולא בעיה רפואית שניתנת לטיפול.
האחראים העיקריים לזיהום פטרייתי בציפורניים הם הדרמטופיטים, ממשפחת הפטריות שמופיעה גם בפטרות העור, המפשעה (שפשפת) וכף הרגל. אבל לא רק פטריות עור, אלא אפילו פטריות עובש עלולות לטרוף את הציפורניים.
תחילה מורגשת אי נוחות וחלים שינויים במבנה הציפורן ובצבעה. גם אם השינויים קלים, הזנחה עלולה להוביל לכאבים בציפורן, לבעיות בתפקוד היום יומי, לקושי בהליכה או בכתיבה, ולזיהומים משניים וחיידקים.
כיצד אפשר למנוע פטרת ציפורניים?
-
לשמור על ציפורניים גזוזות ויבשות
-
להעדיף ולהשתמש בגרביי כותנה נקיים
-
לא ללכת יחפים במקומות כמו ברכות שחייה ומקלחות ציבוריות.
-
להשתמש באנטיביוטיקה רק בהמלצת רופא. שימוש ממושך באנטיביוטיקה גורם לפטרת בציפורניים
-
להימנע משימוש בגרביים של אחרים, גם כמדידת נעליים בחנות.
-
לשים לב להופעת לחץ מכני על הרגל, שנובע משינויים במבנה העצם, בעצבים או בזרימת הדם. להימנע משמנת יתר.
-
לא לנעול לאורך זמן נעליים לא מאווררות.
כיצד מבחינים בפטרת הציפורניים?
תחילה הציפורן נפרדת מבסיס הציפורן (האזור הוורדרד שמתחת לציפורן9 שמתעבה. בהרבה מקרים מתעבה גם הציפורן עצמה וקצותיה נוטים להתפורר. צבע הציפורן משתנה לצהוב וחום, ולבסוף נפגעת הציפורן ונדבקת בזיהום. החלק מהמקרים הזיהום מתחיל מצידי הציפורן ומתפשט לבסיס הציפורן ולציפורן עצמה.
מה עלול להחמיר את הזיהום?
סביבה חמה ולחה, פציעה של הציפורן, רגישות לזיהום, גיל ,מצב חיסוני ומחלות נלוות כמו
סוכרת.
שיטות הטיפול המקובלות כיום:
שיטת טיפול נפוצה כיום נעשית על ידי נטילת כדורים. נטילת הכדורים גורמת לתופעות לוואי פוגעת בתפקוד הכבד וגורמת לפגיעות בעור (גרימת אקזמות) ובמקרים מיוחדים יכולה לגרום לאימפוטנציה.
שיטת טיפול אחרת היא באמצעות משחות שונות המקובלות בשוק. השימוש במשחות דורש זמן טיפול ארוך מאוד ואינן נותנות פתרון סופי לבעיית הפטרת.