מה הצליל הזה?
לא רק "צלילי המוזיקה" מוכרים– גם לחפצים של יום-יום יש צלילים. החוכמה היא לזהות מה החפץ המשמיע את הקול.
מחפשים משחק לימי החורף הקרים? הנה רעיון נחמד: אוספים כמה חפצים שמשמיעים צלילים שונים. למשל: נייר צלופן, נייר עיתון שמקמטים, אריזת פצפצים שאפשר לפצפץ, פעמון, קופסת כפתורים, ארנק עם כמה מטבעות, צנצנת עם מכסה. חשוב מאד: מטפחת לקשירת העיניים, כוס זכוכית עם כפית שאפשר להקיש בה על דפנות הכוס.
קושרים לכל ילד את העיניים ומשמיעים לו את אחד הצלילים של החפצים שהכנו מראש. הילד צריך לזהות מה החפץ המשמיע את הצליל.
זה הרעיון בקיצור.
וכעת, מפרט טכני על פי גילאים שונים.
אם הילדים בני 4-3, כדאי להסתפק בארבעה חפצים ויש להשמיע להם את הצלילים קודם, כשהם מביטים בכל חפץ שמשמיע קול. רק אחר כך יש לקשור לכל ילד את העיניים , להשמיע לו קולות ועליו לנחש למה שייך כל צליל.
לגילאי 5-6 אפשר להשמיע כבר עד 7 צלילים שונים. גם אין צורך להשמיע להם את הקולות לפני שמתחילים במשחק הניחושים.
תתפלאו, אבל גם ילדים גדולים יותר יכולים להשתעשע עם המשחק הזה. לגביהם, אפשר להשמיע יחד צלילים של שני חפצים שונים והם צריכים לזהות את צמד החפצים.
אפשר גם לתת לילדים "להלחין" מנגינה ע"י השמעת צלילים מכל הכלים יחד. הם יכולים להרכיב מיני-תזמורת ולהשמיע מנגינה שלמה. שיערכו חזרות, שיקבעו מי מנצח על התזמורת – הכול פתוח לדמיונם הפורה.
אפשר גם לערוך תחרות בו-זמנית לכל הילדים יחד. מסדרים אותם בשורה, כשפניהם מופנות לאחד הקירות. משמיעים צליל והם חייבים לנחש. מי שינחש נכון את מירב הצלילים, הוא המנצח במשחק – וכפי שנאמר:" למנצח שיר מזמור..."
עוד רעיונות? גלשו לאתר "מעניין את הסבתא".