אנגלית היא שפה בינלאומית שמקורותיה נעוצים מימים ימימה. אנגלית מככבת היום כשפת הלימוד הרשמית במוסדות ההשכלה המובילים בעולם. מוסדות ההשכלה העבריים מקדישים ללימודי אנגלית ימים ולילות ומנסים להעניק לסטודנט הממוצע את הבסיס להתמודד מול גורמים בעידן הגלובלי.
אנגלית, לפי מקורות רשמיים, היא השפה העשירה בעולם עם למעלה מ-240 אלף מילים. במקורה היא שפה גרמאנית שהתפתחה והגיעה לימי גדולתה עם התפתחות האימפריה הבריטית. ארה"ב תרמה רבות לפופולאריות ולהתפשטות השפה וכיון היא מככבת בכלל מוסדות הלימוד המוכרים והטובים בעולם. הדיאלקטים השונים מתחלקים למספר סוגים: אנגלית אמריקאית, אנגלית בריטית, אנגלית אוסטרלית ואחרונה ברשימה היא אנגלית קנדית.
עידן הרשת
כיוון שהכוונה של מאמר זה הוא לתת רקע כללי לא ניכנס להבדלים שבין אנגלית כזו לאנגלית אחרת אלא נתמקד בפריצה האנגלית החדשה, או במילים פשוטות יותר: אנגלית שברשת. עידן האינטרנט העלה את המודעות הבינלאומית לשפה האנגלית לרמה שלא הייתה מעולם. כיום, עסקים קטנים בכפרים נידחים ברחבי העולם מחזיקים אתר אינטרנט עם ורסיה אנגלית עצמאית. המטרה היא לפנות לעולם הרחב ולגדול. אבל האם מדובר במשהו טוב?
אנגלית לכולם
כולם מדברים אנגלית. או יותר נכון כולם מבקשים לדבר אנגלית. הרעיון הכללי הוא ליצור שפה אחידה שתוכל לגשר על הפערים התרבותיים בין מדינות וליצור שפה עסקית בינלאומית. עסקים ישראלים רבים משקיעים כיום בצוות הגבוה של החברה ועושים את הכל כדי ליצור משלחת שתוכל לתקשר ולנהל עסקים מול גורמים בחו"ל.
אנגלית שפה קשה?
אנגלית נחשבת לשפה קשה. יש לה ביטויים ומינוחים שונים המורכבים מצירוף של שפות שונות: צרפתית, גרמנית ואפילו יוונית. אותה אנגלית שמוכרת לנו, אנגלית המסך הגדול, זו שנשמעת בסרטי קולנוע ובסדרות טלוויזיה שונות, אינה מותאמת ללימודים במוסדות אקדמאיים, אנגלית עסקית או אנגלית משפטית. כדי ללמוד את רזי השפה נצטרך לרדת לשורשה. אבל זה כמאור שמור למאמר אחר, מקיף יותר, עמוק ומחקרי.