10 טיפים ועצות שכדאי לדעת לפני קניית פרקטים לבית או לעסק ומעט מידע צרכני על מתקיני פרקטים ועל הרכבת פרקטים למינציה ועץ בשטח בבחינת הקדם תרופה למכה. מאמר זה יעזור לכל מי שחושב על רצפת פרקטים ומבולבל משפע הפרקטים סוגים ומבצעים שונים בשוק.
1. שיקלו מראש לפי הצרכים שלכם והמטרה, האם הכי חשוב לכם פרקטים כמה שיותר זולים או פרקט איכותי שיחזיק מעמד לאורך זמן?
2. מומלץ למדוד בעצמכם את השטח הצפוי לרצפת הפרקטים. העסקה מחושבת תמיד לפי בשטח במ"ר ולא כדאי להסתמך רק על אחרים. (אבל קחו בחשבון כ 10% יותר מ"ר בשל פחת)
3. בחרו לקנות אצל מומחה לפרקטים. כיום כל חנות שטיחים ופרקטים ורשתות כלבו לבית הכניסו גם פרקטים למלאי הסחורה שלהם אולם כדאי לפנות למישהו שזה כל עיסוקו ומומחיותו ולא רק כדרך אגב.
4. השתדלו להזמין לפני קניית הפרקטים בעל מקצוע אליכם הביתה. לא לקנות במקומות שמבטיחים לכם רק לאחר מכן שישלחו מישהו. מראש, לפני הרכישה כדאי להזמין מישהו אליכם עד הבית, העסק או המשרד.
5. כדאי לזכור כי חוץ ממחיר הפרקטים יש הוצאות ועלויות נוספות. לכן השוו מחירים בחכמה. מעבר לעלות הפרקט יש לדאוג גם לפנלים מתאימים, יש עלות של עבודת ההתקנה, ספים, ספוג וחומרים. חפשו הצעת מחיר לפרקט שכולל כל המרכיבים.
6. בררו מי מתקין את הפרקט, מה הניסיון שלו, חברות רבות שולחות אליכם "חאפרים" בלתי מקצועיים בכדי להוזיל את עלות ההתקנה. כדאי לפנות לבעל מקצוע מנוסה בענף.
7. רצוי לברר שמשתמשים בחומרים איכותיים בעת ביצוע ההתקנה, חומרי איטום, סיליקון, אקרילי (מסוגים איכותיים שעמידים יותר לאורך זמן).
8. עבודת הרכבת הפרקטים גורמת לכלוך רב. מתקיני פרקטים רבים משאירים את הזבל במקום ואת השטח מלוכלך. רצוי לבדוק האם ההתקנה כוללת ניקיון בסיומה. משתלם אפילו במחיר מעט יותר יקר.
9. במקרה זה אינכם רוכשים פריט בלבד והחלק של ההתקנה והעבודה אצלכם במקום היא חשובה מאד ויכולה לעשות את כל ההבדל. (לחנויות רבות אין כלל מושג בהתקנת הפרקט אצלכם בשטח).
10. תכנון מראש. כמו בתחומים רבים אחרים גם בענף זה כדאי לרצף בפרקט דווקא שלא בעונות הלחץ בתקופה בה כולם רצים לרצף... דווקא בחודשי החורף לדוגמא, בעת שהביקוש יורד, תוכלו לקבל מחירים טובים יותר ושירות טוב יותר.
בברכה: יורם פרקט - מכירה והתקנה
כל הזכויות שמורות