בניית אתרים זה בכלל פרויקט מסובך עבור מי שאין לו ידע וניסיון בתחום האינטרנט ובפרט בתחום של בניית אתרים אבל כאשר מדוברעל בניית אתרים המיועדים מראש לגולשים הזרים - זה כבר בכלל סיפור מורכב.
ישנן יותר ויותר חברות ישראליות המייצרות מוצרים או מספקות כל מיני שירותים אותם הן מציעות לצרכנים בחו"ל באופן ישיר כלומר הן פונות ישירות אל לקוחות הקצה או שבאמצעות האינטרנט (לצורך כך נדרש בניית אתרים בינלאומיים) הן מצליחות ליצור עניין בקרב משקיעים זרים, יבואנים, משווקים ועוד לקוחות עסקיים. אתר אינטרנט הוא אחד הערוצים החשובים ביותר עבור חברות המנהלות קשרי סחר בינלאומי. לכן, כאשר מדובר על בניית אתרים לחו"ל בין אם באנגלית ובין אם בשפות זרות אחרות - יש לפנות אל חברת בניית אתרים המתמחה בבניית ותחזוקה של אתרים המיועדים לרשת הבינלאומית מאחר וזה הסיכוי היחיד של אתר כזה להצליח.
חשוב להבין שיש הבדל לא רק בשפות. מי שחושב שהוא יכול פשוט לתרגם את החומר מאתר הבית מעברית לאנגלית או לכל שפה אחרת וזהו, האתר מוכן, טועה טעות מרה. בניית אתרים לקהל זר דורשת עבודה אינטנסיבית של בניית אתר בהתאמה למודלים בינלאומיים או מקומיים לפי מדינות היעד. החל מבחירת הדומיין (הכתובת הרשמית של האתר) כולל בחירת סיומת מקומית לדגומה: אם בונים אתר באנגלית לקהל האנגלי יש לבחור כתובת המסתיימת בסיומת המקומית באנגליה UK.CO כמו שבישראל הסיומת הרשמית הינה IL.CO.
אחרי בחירת דומין, השלב הבא הוא לבחור פתרון אחסון אתרים על גבי שרתים מקומיים בכדי שתהיה להם עדיפות בקרב מנועי החיפוש המקומיים. ובין לבין, יש עוד אין-סוף שלבים המייחדים בניית אתרים לשוק הבינלאומי ומבדילים בין בניית אתרים לארץ לבין בניית אתרים לחו"ל. בניית אתרים לחו"ל דורשת למידה קפדנית של הסגנונות הנהוגים באותה מדינה על פי תחומי עיסוק החברה, כלומר אם אתם עסק ישראלי ליצוא כלי בית ואתם רוצים, באמצעות בניית אתרים ותפעולם לפנות אל השוק האנגלי, בחברת בניית אתרים יחקרו תחילה את דפוסי האינטרנט של חברות מהסוג שלכם - מה המודל המקובלמבחינת טקסט, טקסט שיווקי, גלריות תמונות, מידע מבצעים... האם נכון לפרסם מחירון או לא, האם כדאי להציע מוצרים למכירה און ליין או שזה לא מקובל וכו'. לפני בניית אתרים לרשת העולמית יש לבצע מחקר מקצועי.
לאחר כל הבדיקות והפתרונות התכניים של בניית אתרים עם הכתובת הנכונה, אחסון על גבי שרתים מתאימים ועוד, אחרי בחירת המודל הנכון, יש לעבוד גם על האתר מבחינת התוכן. בניית אתרים לציבור הבינלאומי מחייבת יצירת תכנים באופן תמידי, תכנים אשר כתובים בשפה המדוברת של מדינת היעד ולא סתם רגום אלא ישלהעזר במתרגמים שזו היא שפת אימם. חשוב שהאתר אשר עולה לרשתות זרות לא יראה כמו אתר של חברה ישראליתשפשוט "השתילו" בתוך הרשת אלא כאתר מקומי לכל דבר ועניין. לכן נדרשת כאן מומחיות מירבית.
כל אתר יכול למצוא שפע של פתרונות שיווק באינטרנט וכלים שימושיים של פרסום באינטרנט - מעוניינים לדעת מהם? אם תתייעצו אם אנשים מהתחום הם ודאי ימליצו לכם על קידום אתרים , כתיבה שיווקית או פשוט מאוד ללמוד קורס קידום אתרים ולפעול בצורה עצמאית בשטח.