הנדסה אזרחית ובניין
הנדסה אזרחית זהו תחום המשתכלל ומתפתח רבות עם השנים. ההתפתחות נובעת בשל צורכי האדם וסביבתו המשתנה. הנדסה אזרחית ובניין כוללות אוויר, ים ויבשה. על כן לימודי הנדסה אזרחית ובניין מתפתחות לאין שיעור עם השנים ועם הקדמה. על המהנדס באזרחי מוטלת אחריות כבדה. הביקוש להנדסאי אזרחי ובניין רב וסטודנטים המסיימים לימודי הדסה אזרחית ובניין נהנים ממגוון עבודות נחשקות.
לימודי הנדסה אזרחית ובניין
לימודי הנדסה אזרחית ובניין מכשירים את הסטודנטים להצלחה בכל הקשור להנדסה אזרחית. הסטודנט זוכה לקשת רחבה ומגוונת של תחומי לימוד. הלימודים כוללים מקצועות בסיס הנדסיים וכמובן יישומם בשטח. לימודי הנדסה אזרחית ובניין מכשירים את הסטודנטים להתמודד בכל בעיה ולהגיע לפתרון הטוב ביותר. תחומי ההתמחות מגוונים כגון: ניהול בנייה, משאבי מים, הנדסת סביבה, תחבורה ועוד.
לימודי הנדסה אזרחית ובניין אלו לימודים המבוקשים הקיימים בשוק, כיוון שרבים מעוניינים להשתלב בתפקידי ההנדסה האזרחית. חשוב לציין כי ישנו הבדל משמעותי בין לימודי מהנדס ללימודי הנדסאי. על מנת להיות הנדסאי לימודי הנדסה אזרחית ובניין אורכם שנתיים בלבד.בסיום הלימודים מקבל ההנדסאי דיפלומה. אלו למעשה לימודי תעודה. ואילו לימודי המהנדס אורכם ארבע שנים בסופם מקבל המהנדס תואר כמהנדס.
ההבדל בין השניים הינו בניסיון ובידע המהנדס לעומת ההנדסאי.
אפשרויות התעסוקה בהנדסה אזרחית ובניין
נשאלת השאלה: במה יכול לעבוד ההנדסאי?! להנדסאי אזרחי ובניין קיימות לא מעט אפשרויות . ההנדסאי יכול לעסוק בניהול פרויקטים וביצועם בשטח בסקטור הפרטי והן הציבורי. ישנו ביקוש רב להנדסאים כיוון שתחום עבודתו של ההנדסאי אינו דומה לתחום עבודתו של המהנדס. ישנה הפרדה בין השניים. בעבר המהנדס היה גם ההנדסאי. כיום אלו שתי עבודות שונות.
תנאי הקבלה
הדרישות לקבלה ללימודי הנדסה אזרחית ובניין משתנות בהתאם למוסד הלימודים. מומלץ לברר באתר האינטרנט של המכללה או האוניברסיטה הרצויה. לרוב הדרישה היא לתעודת בגרות מלאה, תעודת בגרות במתמטיקה 4-5 יח"ל, הבנת אנגלית ברמה גבוה, וכן לעיתים דרישה לפסיכומטרי בחלק מן המוסדות.
לאחר סיום לימודי הנדסה אזרחית ובניין ניתן להשלים בעתיד את הלימודים לתואר מהנדס. לאחר שנתיים מתחיל הסטודנט לעבוד בתחום ויכול להשתלב בהצלחה בשוק העבודה.