השקעה בבורסה משולה ע"י רבים להימור. האימרה באה מחוסר וודאות ומחוסר ידע ולפעמים מהיסטורית השקעה בבורסה שהניבה תוצאות הרות אסון למשקיע. בניסיון להעביר את המסר אנסה להדגים זאת ע"י פרמטרים שיכולים להיות ברורים לקוראים רבים. האם היית רוצה להיות הבעלים של חברת סלקום? או האם היית רוצה להיות בעלים של חברת שטראוס? אם אתם בעלים של עסק התשובות יהיו ברורות אף יותר. בעלות על חברה גדולה מתיישבת עם ההגיון שמדובר בחברה רווחית שכדאי להיות בעלים שלה ולהרוויח המון כסף. כל אחד ואחד יכול להיות הבעלים של חברה גדולה - כל שעליו לעשות הוא לקנות את מניותיה ואז הוא הופך לשותף מלא בחברה. נכון, שותף קטן - אך עדיין שותף.
בתקופות שהבורסה "טובה" להשקעה כולם שבעי רצון. הבעיות מתחילות בעתות משבר כאשר בשווקים נרשמות תשואות שליליות והמשקיעים מתחילים להפסיד כסף. ניהול תיק השקעות בעתות משבר נחשב לקשה ביותר וזאת מאחר ובעל תיק ההשקעות אינו בקיא בכל אחזקותיו ולא תמיד יכול להחזיק מעמד בראות שווי אחזקותיו הולך ונשחק.
הבורסה מעמידה לרשות כל אחד את היכולת לבצע השקעות. הסוגיה היא כיצד לבצע את ההשקעה באופן כזה שיענה על הצרכים של המשקיע. האחד מעוניין בסיכון רב ומכאן שגם ניתן להפסיד הון רב. האחר מעוניין בסיכון נמוך ומכאן שגם רווחיו לא ירקיעו לשחקים.
בעתות משבר כדאי לנתח שוב את עמדותיך לגבי תיק ההשקעות שלך. אם הוא מנוהל על ידך, אם הוא מנוהל על ידי מנהל תיקים, אם מיועץ באמצעות הבנק ואם מיועץ על ידי יועץ השקעות פרטי. עמדת המוצא בעתות משבר צריכה להיות קרובה מאוד לעמדות המוצא בימים "רגילים" וזאת מכוון שנתוני המשקיע זהים כמעט בכל עת ומה שמשתנה כל הזמן, לחיוב או לשלילה, זה הטמפרמנט הפסיכולוגי בשווקים הפיננסים. השווקים יכולים להצביע על אופוריה נטולת רסן או דיפרסיה ללא מעצורים. אם מדובר באדם בריא מין השורה הוא אינו חווה מצבי קיצון אישיים במימד הפסיכולגי ולכן השקפת עולמו בנוגע להשקעות הינה ניתוח צרכיו וכיצד ניתן להשיגם. הניתוח צריך להיות נטול השפעה ממה שקורה בשוק. הדברים נכונים בעיקר בעתות משבר או אז רבים נוטים לבחור באפשרות הסולידית על אף שאופיים מאפשר להם להיכנס לתהליך השקעה אחר.
בבוא המשקיע לבחור דרכי פעולה בבורסה עליו לעמוד מין הצד ולהבין מה צרכיו ומה דרישותיו ומכאן להסיק מסקנות אופרטיביות ולפעול בהתאם. רק לאחר מכן כדאי לבחון את מה שקורה בבורסה.
בהצלחה