החובבים שביננו מבצעים טעויות רבות באקלום דגי הנוי ולעיתים פוגעים בהם עד לכדי מצב של מות הדג, כמה פעמים קרה שבזבזנו כספים מיותרים ועל ידי צעדים טיפשים זרקנו את הכסף לכיס ואת הדג לאסלה? במאמר זה אביא לידכם מספר ידיעות העשויות לשפר את איכות חיי הדג שלכם ובכך יתרום ישירות לחסכון בכיס.
החוק הראשון והחשוב ביותר הוא לזכור שבעלי חיים השייכים לעולם המים רגישים לשינויים מהירים בסביבתם.
שינוי קיצוני של טמפרטורת או איכות המים עלולים לדחוק בדג ולגרום למצב בלתי יציב של סטרס, אם דג מת בתוך יומיים מרגע רכישתו רוב הסיכויים שמדובר באקלום לא נכון לתנאים הקיימים לאקווריום שלך.
כאשר אנו קונים דג חדש, עלינו לקחת את השקית שקיבלנו בחנות ולתת לה לצוף באקווריום- ככה אנו מאזנים את הטמפרטורות בין המים בשקית ובין המים באקווריום, ניתן לשים את הדג בדלי ולטפטף טיפות מהאקווריום הראשי, בשני הדרכים נצטרך להמתין כ-30 דקות לפני שנכניס את הדג לאקווריום.
בין אם מדובר במים מתוקים או מים מלוחים הקפידו להאכיל את הדיירים הנוכחים באקווריום וזאת על מנת שלא
יתקפו את הדג החדש, במידה וקיימים דגים אגרסיביים ניתן להזיז כל הקישוטים אשר נמצאים באקווריום ובכך "לטרוף" את הקלפים ולבטל טריטוריות קיימות של דגים אגרסיביים האקווריום הראשי.
מומלץ מאוד לכבות את התאורה באקווריום על מנת להנמיך את הלחץ שבו שרוי הדג החדש.
לסיכום, אקלום נכון של דגי נוי יסייע לנו בחסכון כספי והרג של בעלי חיים ללא כל סיבה, אם נעקוב אחרי הכללים אנו מבטיחים לעצמנו דג בריא, חזק וצלול יותר.