בהגדלת חזה התוכן לא פחות חשוב מהצורה. צריך לבחור באיזו צורה יהיה השתל – דבר שישפיע על מראה החזה והפרופיל החדש שלך. בנוסף, התוכן של השתל (במה הוא ממולא) משתנה ועל כן צריך להחליט גם על סוג השתל. צריך לקחת בחשבון, שבנוסף לכך האיכות של השתלים משתנה בהתאם ליצרן ומחירם משתנה בהתאם. חשוב על כן לוודא שהשתל שבו את בוחרת הוא איכותי – אחרת הדבר עלול לגרום לבעיות מיותרות.
צורת השתל
השתלים באים בצורות וגדלים שונים. חשוב לבחור בשתל שיהיה פרופורציונלי ומתאים למידות גופך. שתל גדול מדי עלול לגרום לסיבוכים בניתוח, לכך שהשתל יבצבץ וניתן יהיה לראות אותו, ולשדיים נפולים. על כן חשוב להתייעץ עם מומחה לגבי הצורה והגודל המתאימים.
הצורות של השתלים מתחלקות בכלליות לשתי קבוצות עיקריות: שתלים עגולים ושתלים אנטומיים. השתלים העגולים מגיעים במגוון פרופילים – פרופיל גבוה, בינוני או בולט. השתל האנטומי הוא בעל צורת אגס ועל כן צורתו נותנת מראה טבעי יותר.
תוכן השתל
יש שני סוגים עיקריים של שתלים: שתל בעל מעטפת סיליקון ומילוי ג'ל סיליקון, ושתל בעל מעטפת סיליקון ומילוי מי מלח. באופן כללי, מילוי הסיליקון נחשב לבעל פחות סיכון לנזילה. כיום הסיליקון נחשב לבטוח לשימוש.
מיקום השתל
ניתן למקם את השתל או מתחת או מעל לשריר. לכל אחת מהדרכים יש יתרונות וחסרונות שחשוב לקחת בחשבון.
הגדלה תת-שרירית – זוהי הגדלת חזה שבה ממקמים את השתלים מתחת לשריר. יתרונות: קשה למשש אותו, מקל על בדיקת ממוגרפיה, לא לוחץ על הקופסית הצלקתית. חסרונות: ניתוח יותר מסובך וארוך, החלמה איטית יותר וכאבים חזקים יותר.
הגדלה על-שרירית – זוהי הגדלת חזה שבה ממקמים את השתלים מעל לשריר. יתרונות: ניתוח פחות מסובך, החלמה מהירה יותר. גישה נוחה לשתל אם צריך לעבור ניתוח נוסף. חסרונות: עלול להפריע במעט לבדיקת ממוגרפיה, עלול להיווצר לחץ על הקופסית הצלקתית, ויכול להיות שניתן יהיה למשש את השתל.
לסיכום, יש הרבה החלטות שצריך לעשות לגבי הגדלת חזה. אך אין ספק שהראשונה והחשובה שבהן היא האם אתן בטוחות שברצונכן לעבור את הניתוח והאם הרצון שלכן לא מגיע ממקום של מצוקה. אחרי שווידאתם שהרצון שלכן מגיע ממקום בריא ושקול, תוכלו להתפנות ולהכריע (בעזרת המנתח הפלסטי) לגבי הסוגיות האחרות שנוגעות לניתוח.
המלצה לכתבה נוספת בנושא: הגדלת חזה - בחירת מקום ומנתח