אנחנו נוטים לחשוב על משפחה באמצעות הרגש: אהבה, חיבה, מחוייבות ורצון לתת, כל אלו ועוד הם הדברים המניעים אותנו לפעולה כאשר מדובר במשפחה. ואנחנו כמובן צודקים, הרצון לפנק ולתת למשפחה הוא נכון וטוב. אבל, לא בכל התחומים הנוגעים למשפחה יש לפעול על פי הרגש – או לפחות, לא רק על פיו.
יעוץ משפחתי פיננסי מתמודד עם הצורך להבין ולקבל שמשפחה, למרות הרגשות המעורבים בה, היא עסק קטן. מה הכוונה? כמו בעסק, למשפחה יש סכום מסויים של הכנסות וסכום מסויים של הוצאות. כמו עסק, אם המשפחה רוצה לתפקד היטב, להרוויח, ולתגמל את חבריה, עליה להיות עם מאזן בו ההכנסות גדולות מההוצאות. לפעמים נדמה לנו ששמירה על הוצאות נמוכות היה דבר קל ופשוט. מחליטים באותו רגע שבזמן הקרוב מוציאים רק על דברים הכרחיים ובזה נגמר הסיפור.
אולם, אנחנו נוטים לשכוח שאנחנו לא היחידים שמשתמשים בקופת המשפחה. גם כאשר ההורים מסיכימים ביניהם על חסכנות, הילדים לא תמיד מודעים לכך. שימוש בדמי כיס, נסיעות ארוכות ברכב, הזמנת סרטים וסדרות בערוצים השונים או הזמנת מוצרים באינטרנט הם דברים שלהורים קשה לעקוב אחריהם. לכן, חשוב לשתף את הילדים ביעוץ המשפחתי ובהחלטות על צמצום. שיתוף הפעולה של הילדים יעזור לכם, יגרום לילדים להרגיש שהם שותפים ותורמים וילמד את הילדים את חשיבות הכסף והתכנון.
כלי נוסף שייעוץ משפחתי פיננסי ממליץ עליו הינו בחינת סידרי העדיפויות להוצאות. בחינת סדר העדיפויות תראה מקומות בהם ניתן לצמצם הוצאות ואולי אף לוותר לחלוטין. ייתכן ותגלו שאתם רשומים לכתב עת שאתם עדיין מקבלים, אבל אף אחד כבר לא קורא. ייתכן שהשארתם ערוץ פתוח בכבלים או בלווין, למרות שתכננתם לרכוש אותו רק לזמן מוגבל. ייתכן שאתם ממשיכים לרכוש מוצר מזון שבחינה של העדפות המשפחה תראה שאף אחד לא אוהב במיוחד. ייתכן שכל אחד מדברים אלו הינו הוצאה של מספר שקלים בחודש, אך ביחד הם מצטברים.
יעוץ משפחתי מקבל את הרגשות המעורבים בקבלת החלטות בכל הנוגע למשפחה. תוך התחשבות ברגשות אלו יעוץ כלכלי אובייקטיבי, חיצוני ומקצועי, עוזר לכם לשים את האמצע על המקומות בהם אפשר לצמצם במטרה להעביר את ההוצאות למקומות הרצויים באמת, כגון חופשה משפחתית או חיסכון לילדים.