יתכן ורק המחשבה על האפשרות לחימום הבית גורמת לכם להזיע, בימים חמים אלה, אולם הקיץ זהו הזמן הנכון לחשוב ולהחליט כיצד היינו רוצים לחמם את הבית בחורף, להתכונן לכך, לקנות או להתקין את הדרוש ולהגיע לחורף מוכנים ורגועים. אילו נקודות עלינו לבחון כשאנו באים לבחור אמצעי חימום או הסקה לבית?
מיקום
המיקום הגיאוגרפי הוא אחד הפרמטרים העיקריים בהחלטה זו. לא דומה דינה של תל אביב לדינה של ירושלים, ואי אפשר להשוות בין מזג האוויר בנגב למזג האוויר בצפון או בגליל, לכל איזור מאפיינים אחרים ונתונים שונים וממילא אמצעי חימום מתאימים משתנים מאזור לאזור. גם המיקום של הדירה זהו נתון חשוב, דירות גבוהות נוטות להיות קרות יותר וממילא אמצעי חימום מומלצים משתנים בהתאם.
עלויות
לפני שתחליטו איזוהי צורת חימום או הסקה המועדפת עליכם, רצוי כי תחליטו מה התקציב שלכם לכל הסיפור הזה. איזו סכום ראשוני תוכלו להוציא על משהו קבוע שיישאר לכם בעתיד, וכמה תוכלו לשלם מידי חורף או מידי חודש כהוצאה שוטפת כדי להפעיל את המכשיר / המתקן שרכשתם. זה לא יהיה חכם מצידכם להחליט שאתם רוצים לחמם את הבית על ידי קמין או חימום תת קרקעי כאשר אינכם מסוגלים לעמוד בהוצאות השוטפות שצורות חימום אלו דורשות.
הנפשות הפועלות
האנשים הדרים בבית, גילם והרגליהם הינם פרמטר נוסף בו עלינו להתחשב בבואנו לבחור אמצעי חימום או הסקה לביתנו. בית בו מתגוררים תינוקות, פעוטות או קשישים זקוק לחימום יסודי ומקיף יותר ולמשך שעות רבות יותר במהלך היום מאשר בית אשר דייריו משתמשים בו בעיקר לשינה ואינם זקוקים לצורת החימום היכולה לפעול שעות ארוכות ברציפות. בבית בו נמצאים תינוקות או קשישים רצוי להחזיק יותר מאמצעי חימום אחד, כך שאם תתרחש תקלה במכשיר מסוים נוכל לחמם את החדר בצורה אחרת.
ועכשיו לביצוע
לאחר שבחנו ובדקנו את כל הפרמטרים, והחלטנו על אמצעי חימום או הסקה מועדף ומתאים, הגענו לשלב הקניה וההתקנה, אותו, כאמור, רצוי לערוך לפני בוא החורף והקור. חשוב לוודא כי לאמצעי החימום אותו אנו רוכשים יש תו תקן כדי למנוע תקלות או סיכונים במהלך השימוש בו.