ניצחון והפסד.
למה השאיפה שלנו היא תמיד לנצח? ניצחון והפסד הם השתקפות של מציאות מסוימת, שאותה יצרנו לעצמנו לשם טקסי הפולחן הרגשי.
כלומר, הצורך והנזקקות הרגשית האישית, האגואיסטית והאינטרסנטית, שמושגת באופן מניפולטיבי לשם הפולחן הרגשי, מטרתה היא לשאוף ולנצח בכול מצב אפשרי, אבל רק שלא להפסיד.
המטרה ביצירת מציאות זו שנועדה לשם טקסי הפולחן הרגשי והרצון לנצח, נובעת מהצורך והנזקקות שלנו להרגיש את אותם רגשות חיוביים, ורק שלא נרגיש רע עם אותם הרגשות השליליים.
בשלב זה בתהליך החקירה, הלמידה, וההתפתחות האבולוציונית שלנו, וברמת המודעות וההכרות שלנו עם עצמנו, אורח החיים שיצרנו לעצמנו, נע בין הרגשות החיוביים שגורמים לנו להרגיש טוב עם עצמנו כמו, אהבה, אושר, צחוק, שמחה, הנאה, יצר מיני ועוד, לבין הרגשות השליליים שגורמים לנו להרגיש רע עם עצמנו כמו, פחד, חרדה, דיכאון, כעס, לחץ,צער, עצב, לחץ ועוד או להפך.
וככה עם הנדנדה הרגשית, עם הזיגזג הרגשי, אנחנו יוצרים וחיים את האשליה.
כמה דוגמאות, יציאה למלחמות למען אידיאולוגיה כזו או אחרת, מטרתה היא לשם הניצחון וההרגשה הטובה, מעצם השגת המטרה.
דתות, אמונות, אלוהים, נוצרו לשם ההרגשה החיובית הטובה.
מלחמת דתות וטריטוריות הם לשם הניצחון וההרגשה החיובית הטובה.
הספורט התחרותי הוא לשם הניצחון וההרגשה החיובית הטובה.
כול המשחקים לסוגיהם הם לשם הניצחון וההרגשה החיובית הטובה.
באוכל, הימורים, עישון, סמים, ספורט, בילויים, הופעות, שירה, זימרה, הצגה, סרט, מפורסמים, רווח כספי, יחסי מין, זוגיות, חברות, עבודה, קריירה ועוד אנחנו רוצים להרגיש את אותם הרגשות החיוביים שעושים לנו טוב עם עצמנו.
כלומר, בכול תחום בחיינו אנחנו תחרותיים ורוצים לנצח ולהרגיש חיובי וטוב.
לכן, המציאות שהמין האנושי יצר לעצמו היא בהתאם לרגשותיו החיוביים הטובים וגם השליליים הרעים.
מצב זה מצריך את טקסי הפולחן הרגשי, שמאפשר לנו לממש את הצורך והנזקקות הרגשית והאישית שלנו לנצח ורק שלא להפסיד, אי הכרעה או תיקו בדרך כלל אינו מאפשר לנו את ההרגשה הטובה, כמו בעת הניצחון.
אורח החיים שבמהותו ומטרתו הוא לשם טקסי הפולחן הרגשי, והשאיפה לנצח בכול מצב עובר מדור לדור.
מגיל צעיר מחנכים, מתכנתים, מאלפים אותנו לשאוף ולנצח ורק שלא להפסיד, כלומר להרגיש חיובי וטוב ורק שלא נרגיש שלילי ורע עם עצמנו.
השאיפה לנצח ולהרגיש טוב בכול תחום ותחום בחיינו, נעשית לפעמים במודע אך לרוב היא נעשית שלא במודע.
מה האפשרות הנוספת? ישנה אפשרות נוספת והיא ליצור מציאות שבה אין מנצחים ושבה אין גם מפסידים, מציאות שאין בה את הצורך והנזקקות לטקסי הפולחן הרגשי.
מציאות שבה אין מנצחים ואין בה גם מפסידים, מצריכה את השינוי האישיותי שמשתקף באורח החיים הרגוע והשלוו.
כלומר, יצירת סדר תודעתי חדש שישדרג אותנו מבחינה התפתחותית לשלב מתקדם יותר.
כלומר, רק כאשר אנחנו רגועים, מצב שבו הגוף הפיזי שלנו אינו מייצר את הרגשות הפנימיים, גורם לנו להתנהגות רגועה, ואז אנחנו מחוברים לעצמנו, לאני העצמי שלנו, לזהותו האמיתית, מה שמאפשר לנו לפרש את המציאות האמיתית שבה אנחנו נמצאים וחיים באופן ברור יותר, בהיר יותר, שפוי יותר.
לכן כשאנחנו רגועים אין לנו את הצורך לנצח ולהרגיש חיובי וטוב, וגם אין לנו את הפחד מלהפסיד ולהרגיש שלילי ורע, ואז אין לנו את הצורך והנזקקות לטקסי הפולחן הרגשי.
הצורך והנזקקות הרגשית לניצחון כדי שלא להפסיד, אינו קיים באורח החיים של בן האנוש הרגוע.
אישיות רגועה מאפשרת לנו את הבריאות, כמובן שזה נושא אחד מתוך מגוון רחב של הנושאים לחיים רגועים ושלווים.
מסקנה: הניצחון וההפסד מאפשר את טקסי הפולחן הרגשי הקיים באורח החיים שלנו, בשלב זה של תהליך ההתפתחות האבולוציונית שלנו והוא טבוע באישיותנו.
אישיות רגועה מאפשרת לנו ליצור אורח חיים בריא יותר, שאין בו את הצורך והנזקקות הרגשית לניצחון והפסד, שממומש באין סוף הטקסים הפולחניים הרגשיים שהמצאנו לעצמנו בחיינו.
סיכום: כשתודעתנו מתוכנתת לשאיפה לנצח ולהרגיש חיובי וטוב, ורק שלא להפסיד ולהרגיש שלילי ורע עם עצמו, גורם המצב לעצמנו לנזק בריאותי, וזאת כיוון שכאשר מתרגשים הדבר גורם לגופנו שלא לתפקד באופן מאוזן ויציב, כלומר מכוון, מצב שאינו מאפשר את השפיות.
מצב זה מחליש אותנו, מחליש את המערכת החיסונית שלנו, וחושף אותנו למחלות ולכול מיני תופעות פיזיולוגיות, לסבל אנושי, ואף יכול לגרום למוות.
אורח חיים רגוע שאין בו את טקסי הפולחן הרגשי של לנצח ולהפסיד, הוא אורח חיים שלוו שמאפשר את החיים הבריאים.
המסר במאמר: הצורך והנזקקות הרגשית שלנו לניצחון והפסד יוצר את טקסי הפולחן הרגשי, שגורם לנו למצבי הזיה כתוצאה מהרגשות הפנימיים שבנו, וליצירת מציאויות שהן אשליה.
אשליות במבחן המציאות האמיתית מתנפצות להן, מה שגורם לסבל אנושי.
אישיות רגועה היא אישיות מפותחת יותר, מתקדמת יותר, רציונאלית יותר, שמתאימה את עצמה ומתייחסת באופן ענייני לגוף הפיזי, ושמתאימה את עצמה באופן ענייני למהות ומטרת החיים, הן מהבחינה האבולוציונית קוסמית, והן מהבחינה הרוחנית, ובעיקר היא אישיות שמחוברת לזהותה ובריאה יותר.