גינון
כל אחד רוצה ליהנות מגינה ירוקה ומטופחת, אבל אין ספק כי תחום הגינון בארץ ישראל מציב בפנינו אתגרים רבים. אין הדבר משנה לצורך העניין אם מדובר בגינה פרטית, בגינה של בית משותף, בגינה של בית עסק או מוסד, או בגינה ציבורית. מדינת ישראל היא מדינה שטופת שמש ודלה באופן יחסי במשקעים. כתוצאה מכך, אנו נמצאים במשטר מים קפדני למדי. בנוסף, העברת הטיפול בנושא אספקת המים לידי תאגידי מים, הביא להתייקרות משמעותית בעלותם.
בשל כל הסיבות שנזכרו למעלה, מי שרוצה ליהנות מגינה לאורך זמן, תוך שמירה על איכות הסביבה ועל הכיס, צריך לפנות לחברת גינון מקצועית, אשר תתכנן עבורו גינה אשר מותאמת למצב המיוחד בארץ. כל ניסיון להתאים גינות בעיצובים זרים, כגון עיצובים אירופיים או אסיאתיים – מקומות אשר בהם לעתים קרובות כמות משקעים שונה לחלוטין, וכן יחס שונה אל המים, דינה להביא לעלות גבוהה יותר ולהשקעה מרובה.
כמו בכל תחום אחר, גם תחום הגינון כפוף לאופנות משתנות. בשנים האחרונות, לאור הלך הרוח של מודעות לאיכות הסביבה ולצורך בחיסכון במים, האופנה הנוכחית היא של גינות בר-קיימא: גינון המשלב ניצולת מים גבוהה וחכמה, בחירת גידולים מקומיים המותאמים לאקלים וחסכוניים במים, ואף בחירה של גידולים בעלי ערך מוסף מלבד זה האסתטי. כך, למשל, לא נדיר למצוא כיום גינות של בתים משותפים ואפילו גינות של עסקים שונים בהם גדלים ירקות, עצי פרי, צמחי תבלין ועוד. המדובר בשינוי קונספט, מן הקונספט שהיה מקובל קודם לכן, של גינון אסתטי ומאופק, שמקורו בתרבות אירופה ובתרבות המזרח הרחוק.
שיקול נוסף אשר מוביל חברות גינון כיום, הוא תכנון גינון באופן אשר יבטיח קלות אחזקה. כיום, נדירים הם המעוניינים להשקיע שעות ארוכות בגינון בכוחות עצמם, או המעוניינים להשקיע בקביעות ולאורך זמן בחברת גינון אשר תתחזק בעבורם גינות גדולות וקשות לאחזקה. לפיכך משולבים בגינות שלל אלמנטים אשר מחד, מאפשרים חיסכון משמעותי במים ובעלויות אחזקה, ומאידך מצמצמים באופן משמעותי את מורכבות הטיפול בגינות. באופ ן זה, גם כאשר הגינות אינן זוכות לתחזוקה שוטפת, הן עדיין שומרות על מראן האסתטי לאורך זמן, ומסבות הנאה רבה הן לבעלי הגינות והן לאורחיהם.
הצעד הבא בגינון
רבים משקיעים משאבים לא מבוטלים בניסיון לנחש מה יהיה הצעד הבא בעולם הגינון בעולם ובארץ. מבלי להיכנס לפרטי הפרטים של העתיד לבוא, ניתן לנחש כי הגינון של המחר ישלב מידה גוברת והולכת של ידידותיות לסביבה – גינון בר קיימא, או גינון מקיים. כמו כן, מגמה אשר הולכת וצוברת תאוצה היא מגמה של מעבר מגינון גרידא לאדריכלות נוף. אדריכלות הנוף מתייחסת את הסביבה כמכלול, ולוקחת בחשבון את האופן שבו גינות וגינון משתלבים במארג החיים העירוני. באופן זה, הגינון אינו דבר מה אשר מתרחש בגינות בלבד, כגון בפארקים ובגינות ציבוריות, אלא שזור בחזית מבנים, על גבי גגות בשבילים, לצידי דרכים, בכיכרות וכיו"ב.