תפקידו של עורך דין גירושין הנו, ראשית, לקבל ממכם את כל המידע על מערכת היחסים שלכם עם בני הזוג שלכם לרבות הסיבה לרצונכם להתגרש, אם אתם היוזמים, בהקשר זה יאמר שבמדינת ישראל ענייני נישואין ו גירושין מתבררים בבית הדין הרבני על פי הדין העברי וזה אומר שעל מנת להגיש תביעת גירושין יש לספק עילה מתאימה כגון בגידה, נטישה, אי קיום יחסי אישות, אלימות או עילות מוכרות אחרות.
בשלב הבא יסביר לכם עורך הדין את נושא מירוץ הסמכויות על פיו בנושאים הכרוכים בתביעת הגירושין שלכם, הערכאה שתדון היא הערכאה אשר אליה הוגשו התביעות לראשונה. לכלל זה מספר יוצאים מהכלל אשר לגביהם נדרשת הסכמת שני ההורים על מקום הדיון, כגון מזונות ילדים וכן עניינים נוספים אשר דורשים פוסט נפרד.
שני נושאים חשובים נוספים הנם חלוקת הרכוש ומשמורת הילדים. הרכוש יחולק בדרך כלל שווה בשווה בין בני הזוג עפ"י הוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג וכך גם החובות. רכוש שהיה שייך לאחד מבני הזוג וכן רכוש שניתן במתנה או בירושה לאחד מבני הזוג במהלך הנישואין לא יאוזן (יחולק), בדרך כלל, אך כמובם שקיימים הרבה יוצאים מהכלל כגון דירת מגורים הרשומה על שם אחד מבני הזוג מלפני הנישואין אך המשכנתא שולמה ע"י שני בני הזוג. כמובן שקיימים הרבה מבחנים נוספים וכל מקרה נבחן לגופו.
לגבי משמורת הילדים, עפ"י הדין העברי, ילדים עד גיל 6 ישארו כמעט תמיד עם האם על פי "חזקת הגיל הרך" ומעטים המקרים בהם יוחלט להעבירם לחזקת האב. רצון הילד נקח בחשבון ככל שהוא בוגר יותר כך שהחל מגיל 12 עולה רמת ההתחשבות של בית המשפט בהעדפתו של הילד את אחד מהוריו כמשמורן.
נושא אחרון הוא מזונות. האשה זכאית למזונות מבעלה עד למועד ה גירושין בפועל עפ"י רמת החיים אשר היתה מורגלת בה, גם אם אינה עובדת. בית המשפט נוטה להתחשב במשכורתה של האישה בבואו לפסוק מזונות אלה.
מזונות הילדים ישולמו ע"י האב כחובה אבסולוטית עד גיל 15, זאת בכל הקשור לצרכיהם ההכרחיים כגון: הלבשה, הנעלה, מזון ומדור. לגבי צרכים נוספים (עודפים) כגון חוגים, טיולים, מתנות וכ"ו, בתשלום עבור צרכים אלה ישאו שני ההורים עפ"י הכנסתם. מגיל 15 עד גיל 18 החובה בתשלום מזונות ילדים היא "מדין צדקה", חובה זו חלה על האב והאם יחדיו בהתאם ליכולתם הכלכלית.
ראוי לציין שבדרך כלל בתי המשפט אינם עושים הפרדה בין סכומי המזונות שנפסקים לתקופות גיל שונות ופוסקים סכום קבוע למשך כל התקופה.