כשניגשים לשיפוץ בית, גם אם השיפוץ אינו כולל את כל חלקי הבית, מומלץ להחליף גם את הברזים.
בחירת הברזים תעשה לפי מספר קריטריונים, כשהקריטריון הראשון הוא יעודם - למטבח, לכיור בחדר האמבטיה או למקלחת.
צורת הברז חשובה לא רק מבחינה עיצובית - אם הברזים במטבח יהיו נמוכים מידי וללא עיקול שיחזיק את הזרם יוצא מגבוה, הדבר יפריע בעת שטיפה כלים, מילוי בקבוקים או סירים גדולים וכיוצא בזה.
חשיבות נוספת יש גם לצורה שבה במים זורמים מהברזים - אם נתקין באמבטיה ברז שמתואם לכיור במטבח, הצורה שבה המיים יזרמו לא תהיה מתואמת למקלחת, שבה יש צורך שהמים יתיזו גם מהצדדים, וכך גם הפוך - אם במטבח הברזים יתיזו לצדדים, נאלץ לשטוף את הרצפה מספר פעמים ביום.
כל מה שנותר הוא להחליט אם תרצו את הברזים בבית פשוטים וקלאסיים, עם חיישן שיפעיל אותם בכל פעם שתתקרבו, עם ווסת בו הטמפרטורה מכוונת מראש (למניעת כוויות) ועוד רבים וטובים שפותחו בשנים האחרונות, בשביל לעשות את החיים שלנו לקצת יותר נוחים וקצת יותר קלים.
תתחדשו.
הכלים שלא כדאי שתוותרו עליהם במטבח
לא משנה איך עיצבתם את המטבח, ולא משנה אם הוא גדול או קטן. האיבזור של הפריטים הקטנים הוא זה שיהפוך אותו למושלם ונוח למשתמש.
סיר לחץ אחד, בשביל שבחורף הבא לא ייקח לכם 12 שעות להכין חמין.
תבנית פורצלן לתנור, בשביל העמידות והאלגנטיות הבלתי נלאת.
כף לגלידה, בשביל חווית אירוח מושלמת.
סכין מתגלגת לפיצה, כי תתפלאו כמה עוד דברים אפשר לחתוך ביתר קלות איתה.
מלחיה ופלפליה מפורצלן יתנו הרגשה של יוקרה, גם כשסתם מתבלנים אוכל.
פותחן רב תכליתי - כמה שיותר גדול כך הוא יאבד פחות.
צלחות פורצלן בעיצוב פשוט ידגישו את המנה שבצלחת.
מלקחיים יהפכו את בישול הבשרים לקל יותר, גם אם הוא נעשה על המחבת בלבד ולא על מנגל.
מברשת שיערות קטנה, כי בלעדיה, ציפוי ביצה למאפים לא אותו הדבר.
בלנדר ידני איתו ניתן להכין את המרקים הסמיכים המסובכים ביותר בתוך דקות ספורות.
כוסות פורצלן בשביל להרגיש קצת יאפים.
פורס תפוחים וביצים, האוכל נראה יותר טוב כשהוא חתוך באופן אחיד.
כמה בובות פורצלן קטנות להקפצת האווירה.
קרש חיתוך מעץ - הקרשים מפלסטיק משמרים בהם המון חיידקים ולכלוך בלתי נראה.
קופסאות איחסון קטנות - הן גם זולות וגם יעילות בחיסכון במקום ובשמירה על טריות האוכל.
תבנית פורצלן עגולה לתנור, ככה עוגות היומולדת יצאו מושלמות.