חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טיפים לאחסון פירות וירקות

מאת: יעל ארבלעסקי מזון22/08/20111421 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אופטימיזצית אחסון הפירות והירקות כאשר מביאים אותם הביתה אינה קלה כמו שזה נראה. ישנם מספר תנאי אחסון אשר יכולים להשפיע על אורך חיי התוצרת החקלאית, כולל טמפרטורה, לחות, וכמובן, אתילן בסביבת הבית.

טיפים לאחסון פירות וירקות:

(1) יש לאחסן במקרר או על השיש.

בדרך כלל אנחנו חושבים שהמקרר הולך לשפר את אורך חיי האחסון. ראשית, ההשפעה של אתילן על ההזדקנות בהחלט מואטת בתנאים קרים. אבל ישנם כמה חריגים להנחה זו. לדוגמה, תפוח אדמה נוטה להמיר עמילן לסוכר אם מאוחסן במקום קר מדי; חציל מפתח כתמים חומים אם מאוחסן במקרר. אבל, מה עם מלפפונים - או פלפלים - או אבטיח?

(2) אחסון בשקיות פולי מתאימות או בשטח פתוח (כדי לשמר לחות נמוכה ולאפשר סביבה עם חמצן).

עבור הזנים אשר דורשים לחות גבוהה, הגיוני לאחסן בשקיות פולי לאחר הרכישה. אם הלחות נשארת גבוהה מדי, אתה תקבל פעילות ביולוגית לא אטרקטיבית במיוחד. יתר על כן, פירות וירקות עדיין חיים ולכן צריכים סביבה חמצנית לנשום, לכן שקיות פלסטיק המסופקות בסופרים לא מתאימות.השקיות שומרות על לחות גבוהה ומונעות זרימת חמצן. ישנן שקיות מיוחדות לאחסון פירות וירקות אשר שומרות על לחות סבירה וזרימת אוויר.

(3) שמירה על ריכוז נמוך של גז אתילן באויר.

אם הפירות והירקות בשלים, מיקומם הרחק מגז האתילן עוזר לשמור על טריותם.

לכל פרי וירק יש רמת רגישות שונה לאתילן ושטף פליטה שונה של אתילן. חלקם רק פולטים אתילן, חלקם רק סופגים ונפגעים מהגז. הדרך היחידה להבטיח שאתם לא מאחסנים זנים שאינם תואמים זה לזה היא להעלים את גז אתילן לחלוטין! המקרר עשוי להתאים בשמירה על טמפרטורה ולחות אחסון עבור הפירות והירקות אבל, יוצר סביבה אטומה האוגרת את הגז. מקררים נועדו לחלק את האוויר הקריר שבתוכם לכל חלקי המקרר. לכן, המגירות לפירות וירקות אינן מבודדות באמת אחד מהשני. כתוצאה מכך אחסון במגירות שונות רק יעיל שולית. אם אתה משתמש בשקיות עדיין מיוצר ונאגר גז האתילן סביב המוצרים. התשובה היא להסיר את כל אתילן כפי שהיא נוצרת.

ביצת הפלא דואגת לכך!

הבנה של תנאי האחסון האופטימלי עבור כל מגוון התוצרת כבר הוותה נושא להרבה מחקרים אקדמאים בתעשייה. שני מוסדות ידועים ומכובדים הם באוניברסיטת קליפורניה דיוויס ומעבדות Postharvest בסידני אוסטרליה. באתריהם יש מידע שימושי רב לאחסון בבית.

מקור:

אתר Greenflash ביצת הפלא

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יעל ארבל, בת 30, ילידת קליפורניה, ארה"ב, בעלת תואר בהנדסת מכונות מאוניברסיטת תל אביב, משמשת כמנכ"ל של חברת גרין-פלאש. חברת גרין-פלאש, שהוקמה ב-2010, מתמחה ביבוא ושיווק מוצרים אקולוגיים. שמה של החברה הוא כשמה של תופעת טבע: הבזק ירוק שמופיע לשבריר שנייה ברגע שהשמש נוגעת באופק, בעת השקיעה והזריחה בים הקריבי. בשנים האחרונות, עקב זיהום אוויר כבד, נעשיית תופעת הגרין פלאש נדירה יותר ויותר. כחלק מהאג'נדה של יעל, לשמור על איכות הסביבה, מתגוררים היא ובן זוגה בסירה בנמל בתל אביב. התענייינותה בסביבה ותשוקתה לשמור עליה, שהחלו, עוד בימי בית הספר, העמיקו עם השנים, והיום היא עומדת בראש החברה העוסקת במתן פתרונות פונקציונליים ירוקים, במטרה לקדם אורח חיים השומר על איכות הסביבה. ארבל מאמינה כי בעזרת יוזמות דומות נוכל להחזיר לעולמנו את תופעת הטבע הנכחדת הזו ואחרות.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעל ארבל

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/214052 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214471 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/205945 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1812031 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183463 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173287 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173634 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica