אופטימיזצית אחסון הפירות והירקות כאשר מביאים אותם הביתה אינה קלה כמו שזה נראה. ישנם מספר תנאי אחסון אשר יכולים להשפיע על אורך חיי התוצרת החקלאית, כולל טמפרטורה, לחות, וכמובן, אתילן בסביבת הבית.
טיפים לאחסון פירות וירקות:
(1) יש לאחסן במקרר או על השיש.
בדרך כלל אנחנו חושבים שהמקרר הולך לשפר את אורך חיי האחסון. ראשית, ההשפעה של אתילן על ההזדקנות בהחלט מואטת בתנאים קרים. אבל ישנם כמה חריגים להנחה זו. לדוגמה, תפוח אדמה נוטה להמיר עמילן לסוכר אם מאוחסן במקום קר מדי; חציל מפתח כתמים חומים אם מאוחסן במקרר. אבל, מה עם מלפפונים - או פלפלים - או אבטיח?
(2) אחסון בשקיות פולי מתאימות או בשטח פתוח (כדי לשמר לחות נמוכה ולאפשר סביבה עם חמצן).
עבור הזנים אשר דורשים לחות גבוהה, הגיוני לאחסן בשקיות פולי לאחר הרכישה. אם הלחות נשארת גבוהה מדי, אתה תקבל פעילות ביולוגית לא אטרקטיבית במיוחד. יתר על כן, פירות וירקות עדיין חיים ולכן צריכים סביבה חמצנית לנשום, לכן שקיות פלסטיק המסופקות בסופרים לא מתאימות.השקיות שומרות על לחות גבוהה ומונעות זרימת חמצן. ישנן שקיות מיוחדות לאחסון פירות וירקות אשר שומרות על לחות סבירה וזרימת אוויר.
(3) שמירה על ריכוז נמוך של גז אתילן באויר.
אם הפירות והירקות בשלים, מיקומם הרחק מגז האתילן עוזר לשמור על טריותם.
לכל פרי וירק יש רמת רגישות שונה לאתילן ושטף פליטה שונה של אתילן. חלקם רק פולטים אתילן, חלקם רק סופגים ונפגעים מהגז. הדרך היחידה להבטיח שאתם לא מאחסנים זנים שאינם תואמים זה לזה היא להעלים את גז אתילן לחלוטין! המקרר עשוי להתאים בשמירה על טמפרטורה ולחות אחסון עבור הפירות והירקות אבל, יוצר סביבה אטומה האוגרת את הגז. מקררים נועדו לחלק את האוויר הקריר שבתוכם לכל חלקי המקרר. לכן, המגירות לפירות וירקות אינן מבודדות באמת אחד מהשני. כתוצאה מכך אחסון במגירות שונות רק יעיל שולית. אם אתה משתמש בשקיות עדיין מיוצר ונאגר גז האתילן סביב המוצרים. התשובה היא להסיר את כל אתילן כפי שהיא נוצרת.
ביצת הפלא דואגת לכך!
הבנה של תנאי האחסון האופטימלי עבור כל מגוון התוצרת כבר הוותה נושא להרבה מחקרים אקדמאים בתעשייה. שני מוסדות ידועים ומכובדים הם באוניברסיטת קליפורניה דיוויס ומעבדות Postharvest בסידני אוסטרליה. באתריהם יש מידע שימושי רב לאחסון בבית.
מקור:
אתר Greenflash ביצת הפלא