הידעתם שמדי שנה נמדדות בישראל למעלה מ- 1,615 שעות קרינת שמש בממוצע, שאפילו לא כוללות את כל שעות השמש אלא רק את שעות קרינת השיא? מסתבר שלא מעט בעלי קרקעות ומבנים חקלאיים ותעשייתיים מודעים היטב לנתון הזה, ולכן החליטו לנצל אותו כדי להרוויח לא מעט כסף. כיום יותר ויותר בעלי קרקעות ובניינים, במיוחד בקיבוצים ובמושבים, מקימים על השטח הפנוי שלהם מערכות סולאריות, שמאפשרות להם להפיק חשמל מאנרגיית השמש וגם לקבל על כך כסף מחברת החשמל. רוצים גם אתם להיות חלק מהמהפכה הירוקה? כל הפרטים במאמר הבא.
מערכות סולאריות – איך הן עובדות?
מערכות סולאריות מפיקות אנרגיה סולארית בתאים פוטו-וולטאיים, הממירים את האור של קרני השמש לטובת אנרגיה חשמלית, כל זאת ללא פליטת מזהמים. לאור שעות הקרינה המרובות והמשאב הטבעי שבו התברכה ישראל, החליטה רשות החשמל להוציא הסדר תעריפי למתקני ייצור חשמל סולאריים (ע"ע מערכות סולאריות), המחייב את חברת החשמל לקנות את החשמל המופק במתקנים הסולאריים בתעריפים גבוהים. קהל היעד להסדר זה הוא כל מי שבבעלותו גג מתאים על מבנה ברישיון או קרקע מתאימה, עם מונה חשמל תקין, אשר מוכן להתקשרות של 20 שנה עם חברת החשמל.
מערכות סולאריות – השקעה שמחזירה עצמה
פרט ליתרון האקולוגי המובהק שהמערכות הסולאריות מציעות, מה שבאמת קוסם בהן הוא האפשרות לגרוף רווחים גבוהים עם מינימום מאמץ ותוך זמן קצר יחסית. ההערכות הן שהתקנת מערכת סולארית מניבה לבעליה תשואה שנתית הנעה בין 9% ל- 13%, עם מינימום הוצאות אחזקה (כל שדרוש הוא ניקוי תקופתי של הפנלים הסולאריים) ואפשרות להחזיר את ההשקעה תוך פחות מ- 10 שנים.
טיפים חשובים בדרך להתקנת מערכת סולארית
אם גם אתם בעלי קרקעות או מבנים המעוניינים להצטרף למהפכה הירוקה ולהתקין מערכות סולאריות, שימו לב לכללים הבאים:
· בדקו היטב את חוסנה הכלכלי של החברה היזמית שעימה אתם מתקשרים כדי להקים את המערכות הסולאריות. חברה זו צריכה לסייע לכם בהשגת ההון המינימלי (כמיליוני שקלים) הדרוש לקבלת מימון בנקאי, ולכן יש לבדוק את הניסיון שלה בעבודה מול רשות החשמל כדי לקבל רישיון ומול רשויות התכנון שצריכות להעניק לכם היתר בנייה.
· בחוזה ההתקשרות עם החברה היזמית מומלץ להוסיף סעיפי מילוט, שיאפשרו לכם להשתחרר מהחוזה אם תגלו שהחברה אינה מקדמת את הפרויקט ואינה עומדת בהתחייבויותיה.
· יש לקחת בחשבון גם פיתוח עתידי של מבנים תעשייתיים ומסחריים. בעת עריכת החוזה עליכם להכניס מנגנונים ברורים שיאפשרו לכם לבנות על הגג בעתיד, לכשתרצו בכך.
לסיכום, אף על פי שבמדינת ישראל עדיין אין מסלול תכנוני ברור ומהיר להקמת מערכות סולאריות, כדאיות ההשקעה בהן הפכה אותן לנפוצות יותר מאי פעם. לכשמדינת ישראל תסיר את החסמים הבירוקרטיים ותקל על חברות יזמיות לפעול בחופשיות רבה יותר, אנו נהיה עדים ליותר ויותר מערכות סולאריות המנצלות את אנרגיית השמש, הזמינה עבורנו בשפע, לטובת איכות הסביבה והפקת רווחים נאים לבעליהן.
הכנסו לקריאה נוספת בנושא מערכות סולאריות: http://www.solarit.co.il/products-7-[מערכות_סולאריות].aspx