להאיר את הבית זה האתגר הגדול ביותר של מעצבי הטקסטיל, רבים מהם רואים בוילון הזדמנות לתפור לבית צורה חדשה ולהוסיף הרבה חמימות, אור וסגנון לעיצוב הכולל. בבחירה של וילון לחדר מומלץ להתחשב ב-5 פרמטרים שונים, אשר עושים שימוש בתורת הפנג שוואי ותורות פסיכולוגיות בעיצוב, כדי שהוילון יוסיף לא רק לעיצוב החדר, אלא יאיר את החדר ויוסיף הרגשה של בטחון, חדשנות וחמימות לעיצוב הכולל. כמה דגשים שחשוב להפנים לפני שבוחרים את הוילון לכל אחד מחללי הבית:
- מיקום החלון: האם החלון פונה לרחוב או לשטח פתוח. במקרה ויש נוף נחשק מהחלון מומלץ לבחור בוילון חצי שקוף שיאפשר לנו ליהנות מהנוף החיצוני. במקרה והחלון פונה לקיר בניין או אזור תעשייתי מומלץ לבחור בוילון אטום שיקנה לנו פרטיות ויסתיר את המפרעים האורבניים בתוך הבית.
- דרגת האור: רמת האור שהחלון מכניס לחדר היא דומיננטית ביותר בבחירת העיצוב של הוילון. אם מדובר בחלון מואר מומלץ לבחור בוילון חצי שקוף, או בוילון מתגלגל (דוגמאת גלילה, וילונות רומאים או וילונות ונציאנים) שניתן לקפל ולחשוף בפעולה אחת פשוטה את האור לתוך החדר.
- סגנון הוילון כשבוחרים וילון צריך להתייחס למכלול ולא להתלהב מעיצוב הוילון במנותק מהחלל בו הוא אמור להיתלות. זיכרו- על הוילון להשתלב בחדר קיים ומעוצב ואמור להיות חלק בלתי נפרד ממנו.
- סוג החדר: בחדרי השינה המגוון שלנו רחב יותר, היות ואנחנו יכולים להתפרע עם עיצובים של קטיפה, דוגמאות ססגוניות וצבעים עזים שמוסיפים צבע לחדרים שהם בדרך כלל יותר אינטימיים וקטנים. בסלון, לעומת זאת, מומלץ לשמור על הסטנדרט ולהישאר נאמנים לבחירה בוילונות קלאסיים בעלי גוון בהיר המשדרים אלגנטיות ונקיון בחלל של החדר.
- צבע: בבחירת הצבעים לוילון יש להתייחס לשתי עובדות חשובות. האחת- האוירה אותה מעוניינם ליצור והשנייה -התאמת הצבעים ושילובם עם הצבעים והסגנון המצויים בבית.
מאחר ולוילונות נוכחות גדולה, רצוי להזהר משימוש בצבעים עזים מדי שימשכו את תשומת הלב ויגרמו לוילונות להיות חריגים בסביבתם וגוף זר בחלל המעוצב.