חפש מאמרים:
שלום אורח
01.06.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך תורמת פעילות גופנית למניעת מחלות לב ואירועים מוחיים

לפעילות גופנית סדירה ומבוקרת תפקיד מניעתי חשוב בהפחתת גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם, במיוחד בקרב אוכלוסיית הגיל השלישי. לאחר שכבר נעשתה פגיעה, לפעילות הגופנית יש תפקיד טיפולי-שיקומי חשוב, מסביר יורם אילת, פיזיולוג של המאמץ ( M.Sc) מרשת "גו-אקטיב" ויועץ הבריאות והכושר של "הבית ברמת השרון" – דיור מוגן מקבוצת מגדלי הים התיכון.


יורם אילת מסביר כיצד פעילות גופנית תורמת למניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב ואירועים מוחיים:

· פעילות גופנית גורמת להפחתה בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי אצל מבוגרים הסובלים מיתר לחץ דם. · לפעילות גופנית השפעה חיובית על מניעת היווצרות קרישי דם, העלולים לגרום לתסחיף. · מעלה את רמת ה-HDL כולסטרול (הכולסטרול ה"טוב") ומורידה את רמת ה-LDL כולסטרול (הכולסטרול ה"רע") ומפחיתה את רמת השומנים בדם. · גורמת לעלייה בקוטר העורקים הכליליים ולהתפתחות כלי דם עוקפים (קולטרלים). · משחררת ממתחים ולחצים נפשיים. · מסייעת בשמירה על משקל תקין. · מפחיתה את העומס המוטל על הלב ומייעלת את פעולת שריר הלב. המלצות לפעילות גופנית למניעה ראשונית של מחלות לב ואירועים מוחיים: · לפני התחלת כל פעילות גופנית יש להיוועץ ברופא. · יש לבצע מינימום 10 דקות של פעילות גופנית בעוצמה בינונית בכל ימות השבוע או לפחות ברובם, כגון: הליכה, שחייה, ריקודים ועוד. · הקשבה להרגשה – פעילות מתונה ונוחה בקצב דופק של עד 70% מהיכולת המירבית . · פעילות אירובית מומלץ לבצע בעוצמה בינונית, לדוגמא: הליכה מהירה בקצב של 5-6.5 ק"מ לשעה (9-12 דקות לק"מ) בתדירות של 3 – 4 פעמים בשבוע למשך כ- 30 דקות. · במידה ובוחרים באימון בחדר כושר, יש לבצע תוכנית הכוללת8-10 תרגילים שונים, מערכה אחת או שתים לכל תרגיל ו-10-15 חזרות בכל מערכה בעוצמה בינונית פעמיים בשבוע או יותר. מומלץ על זמני מנוחה של 1.5-3 דקות בין מערכה למערכה. · מומלץ להעלות את כמות הפעילות היומיומית כגון: הליכה, עלייה במדרגות, עבודות בבית, עבודות בגינה וכד'. המלצות לפעילות גופנית למניעה שניונית של מחלות לב ואירועים מוחיים: · יש לבצע הערכת סיכון בעזרת מבחן מאמץ לשם בניית תכנית האימון הגופנית. ·בניית תכנית הפעילות הגופנית תתבצע על ידי גורם מקצועי. ·על חולים ברמת סיכון בינונית עד גבוהה לבצע הפעילות תוך בקרה רפואית. ·יש לערוך לפחות 30-60 דקות של פעילות גופנית על בסיס יומי, או לפחות 3-4 ימים בשבוע: הליכה, ג'וגינג, רכיבה על אופניים או כל פעילות אירובית אחרת. ·מומלץ להעלות את כמות הפעילות היומיומית כגון: הליכה במשך היום, עלייה במדרגות, גינון, עבודות בבית וכד'.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רשת מגדלי הים התיכון הינה רשת הדיור הפרטית הגדולה והמובילה בישראל לאוכלוסיית הגיל השלישי. הרשת מונה חמישה בתים: בצומת סביון, בת ים, רמת השרון, מושב נורדיה ובכפר סבא. בימים אלה מוקם הבית השישי בגני תקווה.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מגדלי הים התיכון

מאת: מגדלי הים התיכון גיל הזהב23/05/121068 צפיות
מציאות הנוכחית של שנות האלפיים, אנו עדים לעליה משמעותית באורך החיים. אם בעזרת טכנולוגיה רפואית מתקדמת או כתרומה ישירה של תרבות השפע, ניתן למצוא כיום יותר בני הגיל השלישי מבעבר, וכך מתאפשר לנו ליהנות מיקירנו לזמן ארוך יותר.

מאת: מגדלי הים התיכון גיל הזהב09/05/121010 צפיות
המעבר לבית אבות הינו מעבר לא קל למרבית הקשישים. איבוד תחושת העצמאות, היציאה מהבית שבו הכול מוכר ואהוב, מקשה על הקשיש, כמעט כמו הצורך להודות שאינו יכול לחיות ללא סוג מסוים של השגחה. בחירת בית אבות, הינה משימה שאין להקל בה ראש, וישנם פרמטרים רבים שאותם יש לקחת בחשבון בתהליך הבחירה. אז איך נוודא כי אנו בוחרים בית האבות המתאים ביותר?

מאת: מגדלי הים התיכון גיל הזהב29/04/121175 צפיות
ריבוי האפשרויות של מגורים לגיל השלישי העומדות בפני אזרחי ישראל המבוגרים יכול לעיתים לבלבל וליצור דילמה לא פשוטה באשר לסוג המגורים המתאים ביותר. בין סוגי המגורים הקיימים עומדת בפני האפשרות של הקשיש, מגורים במתחם דיור מוגן, מגורים במתחם בית אבות, מגורים בבית הפרטי של הקשיש, מגורים בבית של אחד מבני המשפחה ועוד. בכל אחת מצורות המגורים קיימים פתרונות לסיוע וטיפול בקשיש אשר יכולים להקל עליו את השהות במתחם המגורים.

מאת: מגדלי הים התיכון גיל הזהב16/04/12938 צפיות
הבחירה בצורת דיור חדשה לקשיש מלאה בגורמים שאותם יש לבדוק. הסוגים הרבים של מתחמי דיור מוגן ומתחמי בית אבות מאפשר התאמת הדיור למצבו ולאופיו של הקשיש אולם חשוב ביותר לדעת מספר דברים על המקום בטרם מבצעים את ההחלטה החשובה על מנת לבחור במקום המתאים ביותר בעבור הקשיש ובני משפחתו. הכתבה הבאה תסכם מספר טיפים בתחומים שונים אשר יסייעו בביצוע הבחירה של מקום דיור לגיל השלישי.

מאת: מגדלי הים התיכון גיל הזהב09/04/121016 צפיות
עם העלייה בתוחלת החיים והעלייה במספר בקשישים בארץ, יותר ויותר קשישים מעדיפים צורת מגורים משותפת מסיבות רבות כמו בדידות, אי יכולת לתחזק לבד את הבית, צורך בחברה הומוגנית מתאימה וכדומה.

מאת: מגדלי הים התיכון גיל הזהב26/03/121047 צפיות
טיפ ראשון: אחד הדברים החשובים ביותר לאנשים מבוגרים הוא טיפול רפואי הולם אשר מוגש להם במשך כל שעות היממה.

מאת: מגדלי הים התיכון גיל הזהב18/03/12980 צפיות
כאשר אנשים רבים מגיעים לגיל השלישי חשוב להם להנות מהעצמאות שלהם. עם זאת, הגיל הזה מחייב גם שינוי מסויים בחיים. למשל, אנשים בגיל השלישי רוצים להמשיך לא פעם לבשל לעצמם אבל לא תמיד יש להם כוח או חשק לבשל כפי שעשו בעבר, הם רוצים להמשיך ללכת לבנק אך לא רוצים "להיגרר" לשם באוטובוסים.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191833 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197307 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191661 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191628 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191863 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181181 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181348 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica