כולם מדברים על העידן הגלובלי ועל השפעותיו הרבות בתחום התעסוקתי. מגמת הגלובליזציה, אשר התחזקה בשני העשורים האחרונים, הביאה לתמורות רבות בשוק העבודה, כשאחת הבולטות שבהן היא התפתחותן של צורות העסקה חדשות. אם בעבר כל ארגון נדרש להעסיק בעצמו את כל עובדיו, הרי שבעידן הגלובלי יותר ויותר ארגונים מבצעים מיקור חוץ לשירותים שאינם חלק מפעילות הליבה שלהם. שירותי הניקיון הם אחת הדוגמאות הטובות לכך.
מיקור חוץ של שירותי ניקיון
אם בעבר כל ארגון העסיק בעצמו את עובדי הניקיון שלו, הרי שכיום מרבית הארגונים נעזרים בשירותיה של חברת ניקיון אשר מספקת להם שירותי ניקיון על בסיס שוטף וקבוע. בעקבות הצורך להשיג גמישות ניהולית מקסימלית, שתאפשר לצמצם בהוצאות וגם להגיב במהירות לשינויים שבסביבה התחרותית, ארגונים רבים הגיעו לכלל הכרה שמשתלם הרבה יותר לבצע מיקור חוץ (outsourcing) של שירותי הניקיון.
במקום להעסיק בעצמם את עובדי הניקיון ולהעניק להם תנאים וזכויות השווים לאלו של יתר עובדי הארגון, הארגון יכול לשלם לחברת ניקיון תשלום גלובלי, והיא זו שתספק לו שירותים ועובדי ניקיון, המועסקים על ידה.
היתרונות לארגון
מיקור חוץ של שירותי הניקיון מאפשר לארגון ליהנות מיתרונות משמעותיים, כשהעיקרי שבהם הוא ניתוק יחסי עובד-מעביד בין הארגון לעובדי הניקיון. מכיוון שחברת הניקיון היא המעסיק החוקי של העובדים, ואילו הארגון הוא רק המשתמש בהם, הוא כלל לא מחויב להעניק להם זכויות ותנאים השווים לאלו של יתר עובדיו. בכך הוא יכול לחסוך עשרות אחוזים בהוצאות השכר שלו.
זאת ועוד, ניתוק מערכת יחסי העבודה בין הארגון לחברת הניקיון מאפשר לארגון להשיג גמישות ניהולית גבוהה, שהיא מרכיב חשוב להצלחה העסקית בעידן הגלובלי. כשהוא אינו כבול בחוזה עבודה עם עובדי הניקיון, הארגון יכול להתאים את השימוש בהם לפי צרכיו ותנאי השוק. אם למשל יש במשק מיתון, הארגון יוכל לצמצם את היקף שירותי הניקיון בהתראה קצרה ומבלי להיאלץ לשלם פיצויי פיטורים לעובדים.
מעמד עובדי הניקיון בארץ
שינוי שיטות התעסוקה והתרחבות מגמת מיקור החוץ של שירותי הניקיון מיטיבה גם עם חברות הניקיון. לראייה ניתן לראות את הריבוי של חברות ניקיון הפועלות בארץ ואת מספר חברות הניקיון החדשות שמוקמות מדי שנה. תחום שירותי הניקיון, כך מסתבר, הוא תחום רווחי.
אלא שלמרבה הצער, רווחים אלו באים לא אחת על חשבון עובדי הניקיון עצמם. מכיוון שעובדי הניקיון הם עובדי קבלן, ובדרך כלל הם גם אנשים קשיי יום, שנלחמים לפרנסתם ושלא תמיד מודעים לזכויותיהם, חברות ניקיון רבות מרשות לעצמן לגזור קופון ולקצור רווחים על חשבונם. לכן, לא מעט עובדי ניקיון נאלצים לעבוד תמורת שכר הנמוך משכר מינימום ומבלי לקבל תשלום על ימי חופשה, ימי מחלה, הפרשות לקרן פנסיה וכו'.
לא אחת אנו שומעים באמצעי התקשורת על מאבקים של עובדי ניקיון (כמו למשל באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון), הדורשים לקבל את הזכויות המגיעות להם על פי חוק. אולם עד שלא יתוקן חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, כנראה שמציאות עגומה זו לא תשתנה במהרה.