הבנייה שמתבצעת היום היא יותר בנייה רוויה לגובה מאשר בנייה שהיא של יחידות מגורים צמודות קרקע בלבד. זה לא רק בשל העובדה כי הקרקע הפנויה עבור הבנייה של וילות הולכת ומצטמצמת לה באזורי הביקוש אלא גם כי הקבלן יוצר עצמו סכומי רווחים הרבה יותר גבוהים כאשר הוא מקים פרויקט שעבור פיסת קרקע אחת מניב כמות גבוהה יותר של עסקאות.
מה זה יותר בפועל? יותר דירות אשר להן אין פיסת קרקע צמודה שבה יכולים לטפח גינה ירוקה, ודרישה עבור יצירה של עיצוב גינה במרפסת של דירה שנמצאת אפילו בגובה של 50 מטר ומעלה.
במה תלוי העיצוב
· גודל המרפסת - כאשר רוצים לעצב את המרפסת שנמצאת בבניין של מגורים צריכים לקחת בחשבון כי לא כל קבלן היה כה נדיב בתכנון של השטח של המרפסות וכי בהחלט יכולה להיות מרפסת עם שטח של 30 מטרים רבועים לעומת מרפסת שבה יש רק 14 מטרים רבועים לשימוש בתור גינה. לכן, יש לשים לב לגודל אשר זמין ולנסות לייצר סביבה ירוקה שהולמת את הצרכים של כל דייר וכל דירה.
· גודל התקציב - לא לכל אחד יש את אותו התקציב עבור עיצוב גינה במרפסת של הדירה שלו. הדבר משפיע בצורה ישירה על סוגי העיצוב האפשריים, אבל תמיד יהיה זה אפשרי להשיג סביבה ירוקה ופרחונית עם כמה רהיטים נוחים לישיבה בתקציב סביר לכל אדם.
· מיקום המרפסת - לא כל המרפסות נמצאות באותו כיוון ועם אותו העיצוב. ישנן מרפסות צמודות, ישנן מרפסות שפונות לכיוון צפון מערב, ישנן מרפסות עם גג נמוך ועוד סוגים שונים של מרפסות שעוצבו ותוכננו בצורה שונה שמצריכה עיצוב מתאים גם כן.