במידה ואתם נתקלים בקשיים במהלך גידול ילדיכם ומרגישים צורך להתייעץ עם אדם מוסמך. הדרך היעילה ללמוד על הורות ולקבל מענה לשאלות הרבות שמציקות לכם, היא באמצעות השתתפות בסדנאות לקבוצות הורים. בסדנאות ההורים לומדים במסגרת חוויתית, מעצימה, מחזקת ומהנה. השתתפות בקבוצות הורים מתאימה לכל הורה שרוצה ליהנות מחוויית ההורות.
מדוע כדאי להשתתף בקבוצות הנחיית הורים?
הקבוצה היא מסגרת בה ההורים יכולים לשמוע על בעיות דומות לשלהם ולהרגיש שהם לא לבד: כולם נמצאים באותה סירה של לבטים, חששות, תסכולים ולחצים. ההורים מקבלים מידע רב ושיטות חינוך הנלמדות בקבוצות אינטימיות בהן הם חשים חופשיים לשתף אחד את השני בהרגשותיהם. הקבוצה מעניקה תמיכה להורים, מקום בו הם יכולים ללמוד אחד מהשני ומהמנחה, המספקת ידע תיאורטי בשילוב של דוגמאות מחיי היומיום. ההורים מקבלים זווית אחרת על ההורות ועוברים חוויה מעשירה המספקת להם אמצעים העוזרים להם לשפר את יחסיהם עם ילדיהם, לדעת כיצד להציב להם גבולות מוגדרים בשילוב עם הרבה אהבה, חום ותמיכה. הכלים אותם ההורים מקבלים בסדנא, משמשים אותם לכל תחומי החיים האחרים כמו הזוגיות, יחסים עם עמיתים לעבודה וכו'.
מה לומדים בקבוצות הנחיית הורים?
בסדנאות ההורים לומדים שלל נושאים כגון: הצבה של גבולות, הקשבה ואמפתיה, מניעת משברים, מניעת מריבות בין אחים, שילוב בין קריירה להורות ועוד. הנושאים נלמדים בליווי תרגול המתבצע עם סימולציות, הפעלות ועוד.
כיצד נרשמים לקבוצת הורים?
בכל אזור מגורים מתקיימת סדנת הורים בהנחיית מנחה מנוסה עם רקע של חינוך או פסיכולוגיה, אשר עברה הכשרה מקיפה בתחום. בררו מה היא הסדנא הקרובה אליכם ובחרו בסדנא כללית או ספציפית לטווח גילאים מסוים.
קבוצות לגיל הרך
הורים שילדיהם מתחת לגיל 9 יכולים להשתתף בסדנאות המיועדות לגילאים אלה. ההתמקדות בסדנאות היא במאפיינים של הגיל הרך, התמודדות עם התפרצויות זעם, פינוק מול גבולות, התמודדות עם תינוק קטן שנולד במשפחה וחלוקת תשומת הלב בינו לבין אחיו, ילד שמרביץ בגן ועוד.
סדנאות להורים למתבגרים
כיום יותר מאי פעם, גיל הנעורים הוא שלב מורכב וההורים זקוקים לשיפור מיומנות ולחיזוקים. הורים לנוער שהיום מתחיל מגיל אחת עשרה, לומדים על שלבי גיל ההתבגרות, ההתפתחות המינית, השינויים החברתיים והשכליים, הצורך של המתבגר להיות עצמאי, כיצד לסייע ולתמוך בילדים בשלב הזה, כיצד לשמור על תקשורת פתוחה וטובה עם הילדים, מעורבות הורית, סמכות הורית, תחומי אחריות ההורים, היחסים בין המתבגר לאחיו, זיהוי ומניעה של מצבים מסוכנים כמו סמים ואלכוהול ועוד.
טיפים להורים
פינוק מול הצבת גבולות: קיים הבדל בין פינוק יתר של הילד ומענה מיידי לכל רצונותיו לבין כך שמאפשרים לו להתמודד. ההורים צריכים להעניק לילד חום ואהבה, אולם אסור לחנוק אותו באהבה מבלי לאפשר לו להתמודד ולקחת אחריות בכדי שיגדל למבוגר עצמאי ובטוח בעצמו.
עונש מול למידה: עונשים אינם יעילים ככלי חינוכי ולכן צריך לפנות להגיון של הילד תוך מתן הסבר שלכל התנהגות לא מתאימה יש תוצאה. למשל: אם הילד לא מכין שיעורים הוא לא ייפגש עם חברים.