תוכנית הריאלטי - ה"פוליגרף" – ששודרה בערוץ 2 בהנחייתו של גדי סוקניק היתה תוכנית מעניינת, רוויות מתח, שקרים ואמיתות. בתוכנית מגיעים בהתנדבות זוגות נשואים או בפורמטים אחרים, ואחד מהם מחובר למכשיר פוליגרף . לאחר החיבור למכשיר עצמו מתחילה מעין בדיקת פוליגרף פומבית בהובלתו של סוקניק. סוקניק שואל את הנבדק שאלות בעייתיות מאוד: האם הוא מאושר עם אשתו? האם אי פעם בגד בה? האם הוא חושב על נשים אחרות? ועוד אי אלו שאלות שקשורות לחיי הנישואין בעיקר, אך יש מקום גם לשאלות כלליות הנוגעות למוסר או לחוסר מוסר של הנבדק.
התוכנית קיבלה רייטינג מאוד גבוה, ובכל זאת היא הועברה לשעת שידור לא פופלארית. נשאלת השאלה למה? במה התוכנית הזאת שונה מתוכניות ריאלטי אחרת? אין ספק שבתוכנית זו יש מימד חשיפה רב, שהצופים אוהבים לראות וגם אוהבים לשנוא, ובכל זאת- האם יש הבדל רב בין התוכנית "הפוליגרף" לבין תוכנית כמו "הישרדות" או "האח הגדול"?
לפי דעתם של חוקרי תקשורת, התוכנית אומנם חושפנית אבל אין שום אינדיקציה לכך שהיא גורמת להתדרדרות מוסרית כפי שנטען נגדה. מעבר לכך, מאחר ומדובר באנשים אמיתיים ולא שחקנים ייתכן ודווקא הצופים יוכלו להזדהות עם הדילמות האנושיות המוצגות בתוכנית, ואף לעבור מעין זיכוך דילמות של עצמם.
שאלות יותר נוקפות עלולות להיות מכוונות לתרבות הפופלארית עצמה, שמדגישה את החשיפה, את טשטוש הגבולות בין הפרטי לציבורי, ומאפשרת תופעות מעין אלו