לימודי חינוך אינם בהכרח מכשירים לקראת היותם של הבוגרים מורים ומחנכים בישראל. על מנת להשיג את הכישורים הנדרשים, יש להשלים את הידע התיאורטי והמקצועי שנרכש במהלך לימודי חינוך באמצעות לימודי תעודת הוראה. בוגרי תואר ראשון בחינוך יוכלו להתמקד בתחומים אחרים שאינם הוראה כמו למשל ייעוץ חינוכי. לימודי תואר ראשון בחינוך נפרשים על פני כ - 3 שנות לימוד ואלו הם לימודים מפרים ומעשירים. לימודי ההשלמה לתעודת ההוראה מכשירים כיצד ללמד, מעניקים כלים וטכניקות מקצועיים להתמודד מול כיתת תלמידים ואיך להעביר את התכנים הלימודיים בצורה הטובה ביותר.
בוגרי תואר ראשון שהם אקדמאיים, יוכלו לבצע הסבה מקצועית להוראה באמצעות ההשלמה לתעודת הוראה. למשל בוגרי תואר ראשון בסוציולוגיה יוכלו ללמוד תעודת הוראה למשך כשנה ובתומם להיות מוכשרים להיות מורים לסוציולוגיה. לימודי סוציולוגיה לרוב נלמדים בבתי הספר התיכוניים והעל תיכוניים, ובוגרי תואר ראשון בסוציולוגיה, המרגישים חיבור אל התחום יוכלו להמשיך בתחום זה באמצעות הוראתו.
דוגמא נוספת לתחום לימודי סוציולוגיה היא עבור בוגרי תואר ראשון בכימיה, האנשים מתחומי המדעים הריאליים, אשר בקיאים ברמה אקדמאית בכימיה. לימודי כימיה נלמדים בבתי הספר ברחבי כל הארץ ואך נבחרים כמגמת לימודים ראשית בתיכון. לימודי כימיה יכולים להתקיים בשילוב עם תעודת הוראה או כהסבת אקדמאיים להוראה המיועדת לבוגרי תואר ראשון בכימיה. מורים לכימיה הם כח אדם מבוקש במערכות החינוך ולכן קיימות תכניות המעודדות את בוגרי התואר האקדמי לבצע הסבה מקצועית להוראה.
כמו כן, לימודי חינוך גופני הם נדרשים בבתי הספר היסודיים והתיכוניים כחלק מלימודי חובה המוגשים לבחינות בגרות ברחבי כל הארץ. לימודי חינוך גופני אף מצריכים מבוגרי תואר ראשון בחינוך גופני את חובת השגת תעודת הוראה בכדי לעסוק בכך כמורים וכמדריכים. לכן, במרבית תכניות הלימודים לקראת תואר ראשון בחינוך גופני משולבים כבר לימודי התעודה.