מה אפשר לעצב גרפית?
כמעט כל דבר שבו אתם מוקפים ניתן לעצב גרפית, אם תתחילו להסתכל מסביבכם בעיון, תופתעו לגלות כמה השפעה יש למעצבים הגרפיים על חיינו. רוצים דוגמאות לעיצוב גרפי?
- פחיות: כן, גם המיכל המתכתי הזה שמחזיק את הקולה או מיץ התפוזים שלכם עובר עיצוב גרפי. הגדילו לעשות בחברת קוקה קולה, שמשנה לעיתים קרובות את העיצוב הגרפי של הפחיות ואף מוציאה מהדורות מוגבלות, אותן מעצבים מעצבי אופנה דוגמת קרל לגרפלד.
- נייר טואלט: שמתם לב שעל נייר הטואלט שלכם מוטבעים פרחים או לבבות? זה לא במקרה. מעצב גרפי בחר את הצורה והתאים אותה לנייר הטואלט. גם בחירת הצבע אינה סתמית – המעצבים הגרפיים שייעצו לחברות נייר הטואלט המליצו על צבע שמתאים למסר אותו הם רוצים להעבירה.
- עמודי פייסבוק: אם עשיתם בפייסבוק לייק למותג מסוים – חברת הלבשה, חברת מזון או אפילו עמותה, כדאי שתדעו שהמראה המוקפד שלהם הושג בעזרת ייעוץ ועיצוב של מעצב גרפי.
- פונט: עבודות אקדמאיות נהוג לכתוב בפונט דייוויד, אתרי אינטרנט נוהגים לכתוב את הטקסט בפונט אריאל ומה לגבי הזמנה לחתונה או פרסומת לפיצה? איזה פונט יכול להתאים? תתפלאו, אבל לדבר ה"קטן" ושמו פונט יש השפעה עצומה על התוצאה הסופית. מעצבים גרפיים יכולים לעצב פונטים וצריכים לבחור את הפונטים המתאימים לעבודות שלהם.
לימודי עיצוב גרפי
אם אתם מוכשרים בתחום העיצוב ויש לכם "חוש" אתם בטח מעוניינים להפוך את הכישרון למקצוע. האם קורס עיצוב גרפי או תואר ראשון בעיצוב גרפי חיוניים עבורכם? לדעת מומחים בתחום – כן!. גם אם אתם כבר יודעים לעצב בפוטושופ ועיצבתם הזמנות לחתונה עבור חברים, עדיין יש צורך בלימודים. במסגרת לימודי עיצוב גרפי תוכלו לשפר את הכישורים שלכם וללמוד טכניקות חדשות ומושגים שיסייעו לכם בעבודתכם. בתחום העיצוב הגרפי, כמו בכל תחום כמעט, קיימים קודי התנהגות, שפה, מוסכמות ועקרונות – שמי שאינו יודע אותם, לא נחשב למעצב גרפי מהשורה.