ברוח החג אנו נתמקד בעתיד הנראה לעין בדור הבא של האתרים, כמובן שדובר רבות על הווב 2 ואפילו על הווב 3, יש החוזים כבר כיצד ייראה האינטרנט בעידן הווב 4 שהוא מעבר מהגשמי למוחשי, מהמוח ישירות למערכת הממוחשבת ולשפת המחשב וכמובן שיתוף המידע בין גולשים, רבות גם ייאמר על הסיכונים שבדבר, למשל קריאת המחשבות וגלי המוח של גולשים ומשתמשים. פריצה שכזו היא מסוכנת עד מאוד.
אך אנו נתמקד במשהו הרבה יותר רלוונטי מעולם העסקים ועולם בניית אתרים אשר ממנו מגיעים. כיום אתרים מצליחים נחשבים לאתרים אשר בנויים בצורה אופטימאלית , מתוכננים בצורה מדוקדקת אשר אפיון ומיתוג שיווקי על ידי מציאת פלח שוק מתאים וכמובן שללא קידום אין למעשה סיכוי לאתר להתקיים היום במיוחד אם בכוונת האתר להתחרות בנושאים תחרותיים.
התחרות בין האתרים היום היא תחרות על גבי מנועי החיפוש, מנועי חיפוש כיום אוהבים ומתקיימים מתוכן איכותי, לכן על מנת להצליח אנו נצטרך להכין את האתרים הבאים באופן כזה שייתן איכויות על גבי אתרים אחרים, עתירות במידע זה שם המשחק במקרה זה, אין לקחת בחשבון תוכן מועתק מאתרים אחרים שכן מנועי חיפוש מכירים את השיטה ומענישים בגין מידע זה. לכם הדור הבא של האתרים יצרך להכיל בתוכו הרבה מאוד מידע, בין אם זה יהיה בלוגים, או מאמרים, או פורומים וכדומה, ובקיצור הרבה מאוד מידע חיוני ואיכותי.
נשאל השאלה כיצד עושים זאת, כיצד יוצרים אתרים המכילים הרבה מאוד מידע טקסטואלי בצורה כזו שנראה מסודר ולא גדוש בטקסטואליות יתר, שם המשחק הוא למעשה ידידותיות למשתמש, אתר ידידותי לגולש הוא גם ידידותי למנועי חיפוש, המידע צריך להיות מסודר בצורה הגיונית, לא הרבה מדי בבת אחת ולא מעט מדי בבת אחת, מאמרים למשל, צריכים להתחיל עם תקצירים ולאחר מכן ניתן לגשת למאמר עצמו. בניית האתרים תיעשה באופן כזה שהוא כבר יהיה מוכן להכיל בתוכו מילות מפתח לשאר המידע מהדפים שהם דפי מידע חשובים באתר.
מצד שני, עם התרחבות גודל הפס, ניתן להכניס יותר מדיה כגון תמונות, פלאש ואנימציה, סרטים וקליפים, מוזיקה וקולות, כל זה מוסיף לחוויית המשתמש, כל זה מוסיף לכך שהמשתמשים ירצו לחזור ואפילו ימליצו על אחרים שיבואו לגלוש על מנת ליהנות ולקבל מידע מועיל.
לסיכום, בשנים האחרונות ראינו שינויים מרחיקי לכת בגודל רזולוציית המסך שנהייתה יותר ויותר גדולה באתרי אינטרנט, ראינו שהתשתית בעולם מבחינת מהירות גלישה נהייתה הרבה יותר מהירה עד כדי כך שלא ניתן להבחין בזמני טעינה, יש להניח כי המגמה הזו תישמר, אז נקבל יותר מידע, יותר מדיה אלקטרונית והרבה יותר חווית משתמש ידידותית.