קניית דומיין על פי המבנה שלו
אז על מה חשוב לשים דגש במבנה של הדומיין אותו אנו מעוניינים לקנות? הדבר החשוב אשר משתנה בדרך כלל בין דומיין לדומיין הוא הסיומת שלו. קיימות כיום סיומות שונות לדומיינים, כאשר הנפוץ והמוכר שבהם הוא ".com" כמובן. בנוסף, קיימות סיומות המורות על המיקום הגיאוגרפי ממנו פועל האתר (.co.il עבור אתרים ישראלים, .co.uk עבור בריטניה וכד'..), על אופי האתר עצמו (למשל - .gov עבור אתרים ממשלתיים, .tv עבור אתר העוסק בשידורי טלוויזיה וכד') ועוד.
כעיקרון, הסיומת של האתר תקבע גם את הזירה בה הוא צפוי להתחרות במסגרת ניסיונות הקידום שלו. דומיין המסתיים ב ".co.il" יתחרה בקידום באתרים אחרים בעלי דומיינים ישראלים, וכך לגבי כל קבוצה אחרת. סיומת הדומיין אם כן היא אולי החלק החשוב ביותר במבנה שלו, נקודה שחייבים לשים אליה לב כאשר קונים דומיין חדש.
מבנה דומיין בעברית ובשפות אחרות
במהלך השנה האחרונה, הושקו ברשת האינטרנט גם דומיינים בעלי מבנה הכולל מילים בעברית. כרגע, דומיין בעברית מתאפיין במילה או כמה מילים בעברית, באמצע הדומיין עצמו, כאשר ההתחלה (www) והסיומת נשארות באנגלית. קניית דומיין בעברית יכולה להיות מאוד אטרקטיבית וכדאית עבור אתר אינטרנט חדש, במיוחד עבור כזה המתחרה על תשומת הלב של גולשים ישראלים.
בעיקרון, המבנה של דומיין בעברית זהה לזה של דומיין באנגלית, כאשר מה שמבדיל ביניהם הוא החלק האמצעי, המכיל בעצם את שם הכתובת של האתר (בניגוד להתחלה ולסיומת אשר הינה משותפת לאתרים רבים). אותו המבנה משותף גם לדומיינים בשפות רבות אחרות – סינית, רוסית, ספרדית, צרפתית וכד'.
מבנה דומיין אם כן הוא משהו גלובאלי, כאשר כמובן שתמיד ניתן למצוא גם יוצאים מן הכלל – דומיינים אשר אינם בנויים על פי אותה תבנית. אך אלו הם כאמור רק היוצאים מן הכלל, המעידים במקרה זה על הכלל עצמו...