הקמת אתר אינטרנט חדש היא פעולה אשר מתבצעת בעולם אלפי פעמים מדי יום. אתר אינטרנט כיום הוא בגדר סטנדרט עבור כל בית עסק, חברה, גוף ציבורי כזה או אחר ומוסדות שונים, כאשר גם מלבד לאלו ניתן למצוא אנשים פרטיים אשר מקימים אתרי אינטרנט השכם וערב למטרות שונות ומגוונות. במידה וגם אתם מעוניינים להקים אתר אינטרנט חדש למטרה כזו או אחרת – מהם השלבים הבסיסיים אותם יש לעבור?
מקניית דומיין ועד קידום אתרים – שלבי הקמת אתר חדש
השלב הראשון בהקמתו של כל אתר אינטרנט הוא לשבת ולאפיין בצורה מסודרת את מהות האתר שאתם מתכוונים להקים – מהו הייעוד שלו, מה אתם מעוניינים להשיג ממנו? אילו יישומים עיקריים צריכים להיות בו, מהם הצרכים הטכניים להקמה והפעלה של אתר מסוג זה וכד'.
לאחר שהכנתם אפיון מסודר של האתר, אפשר להתחיל לעשות סדר ולפעול בצורה מסודרת להקמתו. במידה ומדובר באתר מסובך מבחינה גראפית וטכנית, ייתכן כי תרצו להתחיל לעבוד עליו (או לשכור מתכנתים שיעבדו עליו) מבעוד מועד – אפילו כמה חודשים לפני שהוא ממש עולה לאוויר, תלוי באתר עצמו ובמאפיינים שלו.
שלב התחלתי נוסף, בין אם הוא נעשה במקביל לשלב התכנות הראשוני ובין אם הוא נעשה ממש לקראת ההעלאה של האתר לאוויר, הוא קניית דומיין. דומיין הוא בעצם הכתובת של האתר, ותהיו חייבים לקנות דומיין על מנת שתוכלו להפעיל את האתר ברשת. שימו לב כי בעת קניית דומיין יש להתחשב בסיומת הדומיין (למשל, האם הסיומת היא .com או .co.il) ובמאפיינים נוספים. למשל – כדאי שהדומיין של האתר שלכם יהיה פשוט וקליט יחסית על מנת שכמה שיותר גולשים יגיעו אליכם. בנוסף, כיום ניתן לקנות דומיין בעברית. דומיין בעברית מומלץ בעיקר עבור אתרים ישראלים הפונים לקהל ישראלי. אם האתר שלכם עונה על קריטריון זה, דומיין בעברית יכול להיות פיתרון טוב עבורו.
מלבד לדומיין תצטרכו גם לאחסן את האתר שלכם. שוב – מדובר כאן בהוצאה נמוכה יחסית אך הכרחית בטרם הקמת האתר, שכן הוא חייב להיות מאוחסן במקום כלשהו. במידה ופניתם לחברה שתבנה עבורכם את האתר, ייתכן כי היא מציעה גם שירותי אחסון. בכל מקרה, מומלץ לערוך השוואת מחירים בתחום.
לאחר שיש לכם דומיין, האתר מאוחסן ומתוכנת ומוכן לצאת לדרך, ניתן להעלות אותו לאוויר. שימו לב כי כאן לא נגמרת העבודה שלכם. אתרים חדשים בדרך כלל מצריכים תמיכה טכנית צמודה לפחות בתקופה הראשונה לפעילותם. תמיכה זו יוכלו לתת לכם כמובן המתכנתים שבנו עבורכם את האתר, בין אם מדובר במתכנתים פרטיים או בחברה לבניית אתרים. ולבסוף, לאחר שהאתר פועל והכל תקין, כדאי שתפנו למלאכת קידום האתרים. הבאת האתר שלכם למקומות הראשונים בתוצאות החיפוש של נושאים רלבנטיים היא חשובה מאוד להצלחתו, אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי...
שיהיה בהצלחה..