זוגות רבים מתגרשים בתקופה הנוכחית (הסטטיסטיקה מראה על אחד מתוך שלושה זוגות), ונראה שעם השנים מספר המתגרשים ביחס לאלו שנשארים נשואים עולה. על מנת להתגרש יש להכין הסכם גירושין ולהגיש אותו לבית המשפט. נשמע פשוט, אך למעשה גירושין הוא כלל לא פשוט ומדובר בהליך מורכב שיכול להימשך זמן רב מאוד. כאשר בני זוג רוצים להתגרש הם יכולים לפנות אל בית הדין הרבני או אל בית המשפט לענייני משפחה על מנת לקבל אישור.
המערכת המשפטית עוזרת לזוגות רבים לפתור דילמות ומחלוקות שעולות בעת הליך גירושין והיא מתווה להם דרך ללכת לפיה כשהם לא מצליחים למצוא פשרה לבדם. בעת הליך גירושין צריכים בני הזוג להסדיר נושאים חשובים, כמו משמורת, מזונות ילדים, הסדרי ראיה וחלוקת רכוש. ישנם זוגות שמצליחים להגיע לבדם להחלטות בנושאים בלי עזרה של המערכת המשפטית. ניתן לומר כי ההחלטה הקשה ביותר היא משמורת, היות וכל אחד מההורים רוצה לגדל את הילד ולהיות קרוב אליו ככל שניתן.
לא רק בעת הליך גירושין יכולים בני הזוג הנשואים ללכת אל בית המשפט. אם עולות מחלוקות בנושאים כמו ברית מילה, כשאחד ההורים רוצה לערוך את הטקס והשני לא מוכן לכך, אפשר לפנות אל בית המשפט לענייני משפחה או אל בית הדין הרבני ולקבל פסק לפיו ההורים יפעלו. במקרה של ברית מילה, או תחומי יהדות אחרים, בית הדין הרבני יפסוק על פי ההלכה, ולעומתו בית המשפט לענייני משפחה יפסוק ללא קשר לדת היהודית והחובות שנלוות לה.
ניתן לראות כי בית הדין הרבני נותן חשיבות עליונה לדת ולמצוות שעל יהודי טוב לקיים, ולעומתו בית המשפט לענייני משפחה לא מתייחס כלל לדת ומתייחס אך ורק לטובתם האישית של האנשים המעורבים.
כשעולות בעיות יש לדעת אל איזה בית משפט לפנות. במקרה של ברית מילה, למשל, הורה שמעוניין בביצוע הברית צריך לפנות אל בית הדין הרבני כדי שפסק הדין יהיה לטובתו וההורה שאינו מעוניין צריך לפנות אל בית המשפט לענייני משפחה. המקום בו יתנהל הדיון תלוי בזריזות של שני הצדדים ולאן פנו קודם.