בשנים האחרונות מתרחשת בעולם מהפכה. היא אמנם לא עקובת דם כמו המהפכה הצרפתית ולא אלימה כמו המהפכה הרוסית אבל זו בכל זאת מהפכה גם אם היא איננה בולטת לעין כמו מהפכה שבה משתמשים ברובים ובדגלים ובבריקאדות. זוהי המהפכה הירוקה – המעבר לתפישת עולם שיש להגן על הסביבה שבה אנחנו חיים, להפחית בצורה משמעותית את הזיהום שאנחנו מייצרים ולחיות בצורה יותר ידידותית לכדור הארץ.
תחום שמאוד מושפע מהמהפכה הירוקה, גם אם עדיין לא שמנו לב לכך, הוא התחום של הדפוס. בתי דפוס מייצרים בכל יום כמות אדירה של נייר מודפס. בכל יום ויום נפלטים אל העולם בכל רחבי כדואר הארץ אלפי אלפים של דפים מודפסים. מכונות דפוס עובדות ללא הרף ובאלפי בתי דפוס ברחבי העולם שוקדים העובדים על ייצור של עוד ועד דפים מודפסים לתפארת התרבות האנושית. למלאכת הייצור של הדפים המודפסים שותפים המוני אנשים: סופרים ועיתונאים, אנשי עסקים וחוקרים אקדמיים, קוראים וצרכנים; כמעט כל אדם שחי על פני כדור הארץ הוא יצרן או צרכן של דפים מודפסים.
בתי דפוס יכולים לפגוע באיכות הסביבה בכמה אופנים. בראש ובראשונה הם צרכני אנרגיה וככל צרכן אנרגיה הם שותפים לצריכה של משאבים מתכלים ולפליטה של גזים שונים – בעיקר דו תחמוצת הפחמן – אל האטמוספרה. שנית, בתי דפוס משתמשים במגוון חומרים שאינם תמיד מועילים לסביבה: חומרים כימיים שונים שמשמשים בתעשיית הדפוס מכילים רעלנים שונים שפוגעים בבני אדם, במי התהום, באדמה ובאוויר. שלישית, השימוש בנייר תלוי בייצור של נייר וייצור נייר דורש הרבה עצים. תעשיית הנייר היא צרכנית עצים אדירה והרבה יערות נכרתים כדי שמכונות בבתי דפוס ברחבי העולם ימשיכו לייצר עבורנו מילים מודפסות. הנייר הוא גם תוספת לזבל המיוצר בכמויות אדירות על-ידי האדם המודרני – זבל שתופס מקום ומשחרר חומרים רעילים אל תוך האדמה כשהוא מתפרק.
המהפכה הירוקה מגבירה את המודעות של רבים מתושבי כדור הארץ לכך שעליהם לשנות את דרך החיים שלהם לפני שיהיה מאוחר מדי: להפחית בייצור הזיהום, למחזר יותר, לצרוך בצורה ירוקה יותר. האם זה אומר שעל בתי דפוס לסגור את שעריהם ועל העובדים לחפש להם פרנסה אחרת? האם יש להפסיק להדפיס?
גם אם יהיה מי שיתמוך בפיתרון רדיקאלי שכזה, עדיין ניתן להציע לבתי דפוס פיתרונות פחות רדיקליים שאינם כוללים את הפסקת העבודה. בתי דפוס שמעוניינים להצטרף למהפכה הירוקה ישתמשו באנרגיות חלופיות לתפעול המכונות: ייצור חשמל מאנרגיה סולרית ומרוח וכיוצא בזה. הייצור עצמו יהיה יותר חסכוני בכמויות האנרגיה שהוא צורך על-ידי פיתוח מכונות חסכוניות יותר. במקום חומרים כימיים רעילים התעשייה תעבור אל חומרים ידידותיים לסביבה ולאדם – מה שיתרום גם לאיכות החיים של פועלי דפוס בכל מקום. נייר ממוחזר יחליף את הנייר החדש וכך כל נייר מודפס ישוב יום אחד אל בית הדפוס כדי להניע את גלגלי התעשייה מבלי לייצר אשפה נוספת.
ייתכן והעלויות הכלכליות של המהפכה הירוקה עלולות להרתיע בתי דפוס אך העלויות הללו קטנות יותר מהמחיר הסביבתי והחברתי שאנחנו משלמים ועוד נשלם על הרס כדור הארץ והסביבה שבה אנחנו חיים. דפוס ירוק? זה אפשרי וזה גם הכרחי.