הוא נמצא איתנו כמה מאות שנים. אנחנו מונים את ימי שנות חייו מאז שיוהאן גוטנברג המציא את מכונת הדפוס שלו אי שם במאה החמש עשרה. מאז הפך המילה המודפסת לחלק מוכר וידוע של חיי היום יום שלנו וגם אם אנחנו לא שמים לב לכך, הרי שקיומם של בתי דפוס הוא הכרחי כדי שנוכל לחיות חיים מודרניים. השימוש הכי מוכר לנו של מכונות דפוס הוא הדפסת עיתונים וספרים אלא שנדמה שישנם איומים גדולים על המילה המודפסת וניתן אולי לחזות את ההיעלמות שלה מהעולם שלנו.
הפיתוח המואץ של המדיה הדיגיטאלית הוא האיום המשמעותי ביותר על קיומם של בתי דפוס. עיתונים נקראים כיום על-ידי פחות ופחות אנשים כיוון שהרבה יותר מאיתנו גולשים באינטרנט וצורכים שם את החדשות שלהם. ישנה ירידה ברורה בקראית עיתונים ולא מעט מומחים חוזים את היעלמותם של העיתונים לטובת האינטרנט והמחשבים הניידים השונים. כיום כשאפשר לשאת מחשב נייד קל וקטן לכל מקום ושניתן לגלוש עימו באינטרנט מכל מקום ובכל זמן נדמה שאין יותר צורך בעיתונים מודפסים.
גם הספרים המודפסים מאוימים בימינו על-ידי טכניקות וטכנולוגיות חדשות. הספר האלקטרוני הולך וצובר תאוצה וגם הוא מאיים בצורה מאוד משמעותית על המילה המודפסת בצורה שלה אנחנו רגילים. קוראים אלקטרוניים חדשים הינם בעלי איכות גבוהה יותר ומחיר נמוך יותר לעומת דגמים קודמים ואיכות הקריאה בהם הולכת ומשתפרת. גם בתחום הזה נדמה שבתי דפוס עלולים לאבד את עבודתם שכן ישנם כבר מומחים שטוענים שבקרוב הספרים הדיגיטאליים יחליפו לחלוטין את הספרים המודפסים.
האם בתי דפוס ייאלצו להסתפק בהדפסת הזמנות לחתונות, כרטיסי ביקור ופנקסי חשבוניות? למעשה אפילו תחומים אלה מתחילים להיות מאוימים על-ידי מוצרים דיגיטאליים שונים. הזמנות לחתונה ניתן לשלוח באינטרנט והן יכולות להיות הרבה יותר מרשימות מהזמנות שיוצרו בבית דפוס: הן יכללו הנפשה וסרטים, מוזיקה ואפקטים שהזמנות מודפסות לא יכולות להציע. גם כרטיסי ביקור כבר מופיעים בפורמט דיגיטאלי וחברות שונות מציעות פנקסי חשבוניות וירטואליים. אולי בתי דפוס יאלצו להסתפק בהדפסת מגנטים ומדבקות וגם זאת רק במידה שהמדפסות הביתיות לא ימשיכו להשתכלל ושהמחיר שלהן לא ימשיך לרדת.
גם אם המגמות הללו הינן אמיתיות ניתן עדיין להרגיע את בעליהם של בתי דפוס: זה לא קורה כל-כך מהר. עבור אנשים רבים קוראים אלקטרוניים ומחשבים ניידים הם עדיין מוצר יקר מדי והם מסתפקים במוצרי דפוס מסורתיים וזולים יותר. גם אם במדינות מסוימות ובקרב קהלים מסוימים הדיגיטאליזציה של החיים היא עובדה מוגמרת הרי שהגישה לעולם הדיגיטאלי עדיין איננה פתוחה בפני כל תושבי העולם ואפילו לא כל תושבי המדינה שלנו. בתי דפוס אמנם צריכים להיערך לעתיד שבו המילה הדיגיטאלית תחליף את המילה המודפסת או לפחות תתפוס את נתח הארי של שוק המילים אבל כרגע יש עדיין מספיק עבודה גם לבתי דפוס מסורתיים יותר.
ניתן לצפות לעתיד, קרוב יותר או פחות, שבו ייעלמו מחלקים שונים של העולם מוצרי דפוס מסורתיים. עם זאת העתיד שבו תיעלם לחלוטין המילה המודפסת מן העולם נראה רחוק מאוד ואפשר אפילו לפקפק בכך שאי פעם יחיה האדם בעולם שבו אין מילים מודפסות.